| ilovemilka a întrebat:

Buna,tpu...Am nevoie de ceva ajutorbatting eyelashes
Propozitia subordonata din fraza" Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este:
a.atributiva
b.predicativa
c.subiectiva
Dau fundita:*

Răspuns Câştigător
| BerryLove a răspuns:

Buna :*
E subiectiva happy

60 răspunsuri:
| bestboy30 a răspuns:

Uni zic ca e subiectiva uni predicativa eu am pus predicativa asteptam baremele sa vedem

| bestboy30 a răspuns:

Ma eu zic ca e predicativa deoarece a principala are subiect "ma" mai e si este =pni deci nu stiu ce sa zic

| dragons22 a răspuns (pentru bestboy30):

Da dar trebuie prop subordomata nu principala

| viperX a răspuns:

Este predicativa happy, fa inversiunea : Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza. Daca pui intrebarea de subiect : Ce ma deranjeaza? Dificultatea ma deranjeaza, deci propozitia are subiect, atributiva nici atat, deci este predicativa happy

| Roberta00 a răspuns (pentru viperX):

De ce sa faci inversiunea? Ca sa iasa predicativa?
Aceasta este dificultatea sau Dificultatea este aceasta? stiu ca nu suna dar nu gandesc acum la contragere.
si la prima prop aceasta=sb la a 2 a aceasta = pr...deci daca se respecta ordinea e toata ziua subiectiva.Nu pricep de ce o rasturnati voi astia mai cu motlaughing

| raluk27 a răspuns (pentru Roberta00):

Cred ca lumea complica lucrurile mai mult decat e cazul. Da-o-n ma-sa de fraza si hai sa luam lucrurile ca atare, fara inversiuni, fara conversiuni, fara a o citi de la coada la cap. Citim fraza asa cum apare ea: Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii. Cine este dificultatea rasfoirii? E ca si cum te-ai scarpina la urechea dreapta cu mana stanga. E subiectiva si atat!

| Roberta00 a răspuns (pentru raluk27):

Normal ca e subiectiva dar daca o iei dificultatea este jenant sau mai stiu eu ce iese predicativa asa cum au luat-o multi.

| Anghel_Diana_1997 a răspuns:

Eu am scris predicativa...dar da, pe barem scrie ca e subiectiva.
''Cine a facut subiectele astea ..bine cu caputu' nu e'', vorba lui Mircea Badea.

| Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Eu am scris ca e subiectiva deoarece m-am gandit la "este dificultatea"-predicat nominal, nu m-am uitat de subiect, dar oricum, nu se poate sa fie la predicativa element de relatie : Ceea ce! Am dreptate?

| unDESTEPT a răspuns (pentru Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa):

El a devenit ceea ce si-a dorit.
uite PR prin ceea ce, desteptilor
SI RALUK CU K MARE DESTEAPTA CE ESTI TU, DACA INVERSEZI PROPOZITIA VINE DIFICULTATEA=SUBIECT SI E PR. trebuie sa scriu cu CAPS ca sa intelegeti? si astept o explicatie de ce e SB nu ca asa vau zis voua profii vostri

| raluk27 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Pfai! M-ai spart! O explicatie mai academica n-ai putut gasi? Ai scris 3 randuri, din care nici macar unul coerent. Te rog, spune-mi ca nu te faci profesor, ca se duce invatamantul romanesc de rapa.

Cred ca ti s-a argumentat suficient de ce e subiectiva. E adevarat, POATE fi si predicativa, nu DOAR predicativa. Si baga-ti insultele undeva, ca nu esti tu, un student cu muci la nas, in masura sa jignesti elevii si profesorii cu mult mai multa experienta.

| unDESTEPT a răspuns (pentru raluk27):

Raluk cu k desteapta pamantului rolling on the floor) daca nu iti dai seama din ce am scris eu ca dificultatea e subiect e clar laughing))))

Desteptule, cu caps look, e clar ca tu ai o problema ce tine de modul in care te exprimi. Si e una majora, tinand cont ca esti student la filologie, asa cum sustii.