Uni zic ca e subiectiva uni predicativa eu am pus predicativa asteptam baremele sa vedem
Ma eu zic ca e predicativa deoarece a principala are subiect "ma" mai e si este =pni deci nu stiu ce sa zic
Este predicativa , fa inversiunea : Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza. Daca pui intrebarea de subiect : Ce ma deranjeaza? Dificultatea ma deranjeaza, deci propozitia are subiect, atributiva nici atat, deci este predicativa
De ce sa faci inversiunea? Ca sa iasa predicativa?
Aceasta este dificultatea sau Dificultatea este aceasta? stiu ca nu suna dar nu gandesc acum la contragere.
si la prima prop aceasta=sb la a 2 a aceasta = pr...deci daca se respecta ordinea e toata ziua subiectiva.Nu pricep de ce o rasturnati voi astia mai cu mot
Cred ca lumea complica lucrurile mai mult decat e cazul. Da-o-n ma-sa de fraza si hai sa luam lucrurile ca atare, fara inversiuni, fara conversiuni, fara a o citi de la coada la cap. Citim fraza asa cum apare ea: Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii. Cine este dificultatea rasfoirii? E ca si cum te-ai scarpina la urechea dreapta cu mana stanga. E subiectiva si atat!
Eu am scris predicativa...dar da, pe barem scrie ca e subiectiva.
''Cine a facut subiectele astea ..bine cu caputu' nu e'', vorba lui Mircea Badea.
Eu am scris ca e subiectiva deoarece m-am gandit la "este dificultatea"-predicat nominal, nu m-am uitat de subiect, dar oricum, nu se poate sa fie la predicativa element de relatie : Ceea ce! Am dreptate?
El a devenit ceea ce si-a dorit.
uite PR prin ceea ce, desteptilor
SI RALUK CU K MARE DESTEAPTA CE ESTI TU, DACA INVERSEZI PROPOZITIA VINE DIFICULTATEA=SUBIECT SI E PR. trebuie sa scriu cu CAPS ca sa intelegeti? si astept o explicatie de ce e SB nu ca asa vau zis voua profii vostri
Davyduchiha2001 întreabă:
eusebiu27 întreabă: