anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste intrebari poate putin prea intalnite in randul elevilor din ziua de azi. As aprecia daca ar raspunde numai cei ce au cunostinte in domeniu. Intrebarile sunt legate de facultate. Pe mine m-ar tenta sa studiez in Scotia cu o prietena. Trec clasa a 10-a, profil mate-info-bilingv, la fel si ea. Ideea este ca nu stim inca pe ce vrem sa ne orientam, dar simtim nevoia de a pleca si avem niste mici nelamuriri.
1. Ce examen de limba este mai bun? - am vazut ca in Scotia functioneaza bine ideea de Cambridge, dar am auzit si despre IELTS sau TOEFL.
2. Banuiesc ca ECDL-ul m-ar ajuta la CV, nu?
3. Ce sistem de imprumuturi bancare este in Scotia? Cum se ofera bursele? - am citit pe net, dar parca as avea nevoie de ceva completari. Site-uri sau fomururi sunt binevenite la raspuns, de asemenea.
4. Este grea acomodarea cu limba? Vorbim bine engleza, de fapt mai mult decat bine, dar ne este teama de abundenta termenilor tehnici si, in conditii de examen, nu stiu cat timp vom avea sa ne concentram asa tare pe explicatia in romana si pe intelegerea profunda.
5. A mai dat cineva la o facultate in Marea Britanie? Cum a fost? Suntem curioase de experiente si cred ca orice ne-ar ajuta acum.
6. Ce credeti ca ar fi mai greu de inteles si invatat in afara? Ceva pe profil real sau uman?
7. Multumesc celor ce si-au rezervat timp sa-mi citeasca intrebarea. Dau fuuuuunda si voturi.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

1 Cambridge are cea mai mare valoare si e valabil pe viata. Din ce tin minte (nu sunt 100% sigur) IELTS sau TOEFL sunt valabile cativa ani parca.

2 depinde ce profil vrei sa faci, dar la facultate ma indoiesc... oricum orice diploma are importanta ei si poate face doferenta fata de altul daca e concurenta pe loc si interviu

3 - nu ma pronunt

4 in Scotia este un dialect mai ciudat, insa cu engleza scrisa nu ar trebui sa ai probleme atat timp ca spui ca stii bine. Oricum cred ca pentru studentii straini se ofera niste cursuri.

5 cunosc 2 persoane mai indepartate care au facu treaba asta. unul a studiat prinr o bursa doar un semestru (a a avut probleme la echivalarea examenelor in Romania) si o persoana care studiaza in Londra. Plateste cam 15000lire pe an parca.

6 parerea mea ca profilul uman, pentru ca la real se face matematica si stiinte exacte, iar acestea sunt limbaje universale.


sfat: vedeti la ministerul educatiei mai multe informatii, trebui sa fie un departament care sa se ocupe cu asa ceva.

Plus ce faci daca prietena ta nu intra? Te duci singua?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ar trebui sa luati legatura cu cineva care deja studiaza in afara. Am vazut niste documentare la TV de unde se vedea ca nimic nu este cum se asteptau. Dar in sens educational era mult mai bine si erau multumiti (odata intrati). Poti sa cauti documentare de acest gen pe TVR2. Cit despre limba... fiica unei vecine, s-a pregatit inca din generala sa plece in Franta. La terminarea liceului, vorbea franceza mult mai bine decit toti profesorii ei (a avut si in particular). Acolo, surpriza! A luat-o de la zero, pentru ca se exprima complet gresit. Si, cred ca stii, sint diferente foarte mari intre engleza si engleza-americana. Pentru a invata acolo bine limba, este recomandat sa iesiti cu grupuri de studenti englezi la tot felul de activitati in afara cursurilor. La un suc si doua glume se invata mai usor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si, am raspuns, fiindca nu cred ca cei care studiaza in afara, intra pe TPU. Desi, orice e posibil.

| trolololo a răspuns:

Nu are rost sa faci facultate in străinătate. In Romania e mai ieftin și apoi după ce termini pleci in străinătate.

Pe angajator îl interesează mai putin unde ai studiat. De fapt nici nu ii prea pasa. Il interesează sa știi și sa îți faci treaba.