| ThePokemon a întrebat:

Bună TPU am o întrebare. Am o amică de vreo 14 ani, i-a împlinit recent. Se lăuda că are voce ( e complet afoană) şi a intrat într-o trupă de rock. Cu băieţii de clasa a 10-11. Sincer mie nu mi se pare prea în regulă, eu pe băieţii ăia ia-m cunoscut acum ceva timp şi fumează, se droghează, mă întrebaseră şi pe mine dacă vreau să cânt cu ea. Eu ia-m refuzat pentru că ştiu că nu am voce. După aceea mă trezesc cu un băiat la clasa mea şi îmi spune că am facut bine că ia-m refuzat. Pentru că băieţi ăia vroiau "prospături". Îmi e frică de fată mai mult să nu se drogheze şi ea cu ei sau să se culce cu ei ( la cât de nesănatoasă e fata aia, dacă băieţi ăia îi bagă doua vrăjeli ea se culcă cu ei). Ce ziceţi? Aşi vrea să o ajut doar că într-un mod mai discret. Ce aşi putea face?
Ar fi o idee bună să o ajut? Sau să o las să se descurce singură?
Multumesc anticipat. happy

8 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

- Sa ajuti pe cineva discret, inseamna in cele mai multe cazuri "sa lucrezi pe la spatele acelei persoane"
- Ce crezi ca va zice cand va afla?
- Stiu ca suna cam egoist dar stii si tu ca "fiecare pasare pe limba ei piere" si
"cum iti asterni asa vei dromi"
- Sa fi bucuroasa ca tu, pentru tine ai luat o decizie corecta.
- Las-o in pace. Dar alegerea e a ta.

| valentino52 a răspuns:

*i-am
La varsta voastra e greu sa convingi pe cineva ca nu e bine ceea ce face indiferent cate alte exemple ii arati nu va crede ca i se poate intampla ei. In general din greseli invatati doar sa nu fie prea tarziu mai apoi... cred ca si ea realizeaza ca baietii aia vor sa se culce cu ea, acum depinde de ea ce e mai important popularitatea sau integritatea.

| Morrígu a răspuns:

Spune-i ce ţi-a spus băiatul acela, după este alegerea ei dacă te ascultă sau nu.

Răspuns utilizator avertizat
| ღBuBuRuZaTaღ a răspuns:

Chiar daca e prietena ta buna, chiar daca e o simpla amica, trebuie sa o ajuti. Explica-i ca nu e bine sa se culce cu ei sau sa se drogheze.Arata-i niste exemple de situatii. Daca nu vrea sa inteleaga, atunci treaba ei...trebuie sa o lasi, pentru ca la varsta asta, daca nu treci printr-o situatie naspa, n-ai cum sa-ti dai seama de greseala.Este foarte bine ca tu n-ai acceptat.Si apropo, daca o ajuti, inseamna ca-ti pasa, iar daca ea nu accepta ajutor, inseamna ca nu prea ii pasa despre ce spui tu. happy

| foreveryou a răspuns:

Daca iti esti cu adevarat preitena si chiar ti la ea DA acum fa cum vrei tu...

| steffane a răspuns:

Pai gandeste-te bine daca iti este cu adevarat prietena, iar daca iti este atunci merita sa o ajuti, dar daca nu esti prietena apropiata cu ea, eu spun sa nu te bagi, nu e nevoie sa-ti faci probleme, si apoi poate ca o sa iti spuna ca esti geloasa pe ea, sau o sa-ti spuna ca nu ai dreptate. Pune in balanta prietenia ei si daca merita ajutorul tau atunci AJUT-O altfel vezi-ti de scoala si las-o impace! Succes! happy

| cristina709 a răspuns:

Pai eu zic sa nu te bagi. Daca ea,, vrea,, si stie ce fac ei ...Pana la urma nu cred ca vrei sa fi prietena unei fete care face asemenea lucruri.Las-o sa se descurce singura, are 14 ani, nu a avut incredere in tine asta e, nu poti spune ca nu ai zis.Dar daca tu crezi ca e bine sa o ajuti, parerea ta. happy