FURSECURI CU GEM
Ingrediente:
3 oua
250 g unt
400 g faina
2 linguri zahar
1 pachetel praf de copt
Gem de piersici sau de capsuni
Rom
Vanilie
Mod de preparare:
Framanta untul cu faina, praful de copt, zaharul, ouale si picura romul si vanilia. Intinde aluatul si cu ajutorul unei forme de patiserie, taie rondele. Peste ele, aseaza globulete de gem de piersici sau capsuni.
Baga tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 25 de minute.
ZAHAR ARS
Ingrediente:
500g lapte
4 oua
4 linguri cu zahar tos pentru caramel
8 linguri zahar tos pentru lapte
2 pachetele zahar vanilat
coaja de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, caramelizeaza zaharul si, cat e lichid, distribuie-l pe toata suprafata vasului, dupa care lasa-l la racit. In acest timp, amesteca galbenusurile cu cele 8 linguri de zahar si cu pliculetele de zahar vanilat. Incorporeaza imediat cu albusurile batute spuma.
Apoi, trebuie sa amesteci laptele fiert in prealabil cu mixul rezultat, dupa care torana tot amestecul in cracticioara cu zaharul caramelizat
CHEC CU STAFIDE
Ingrediente:
100 g faina
50 g unt
2 oua
100 g zahar
100 g stafide
3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca bine galbenusurile cu untul si 2/3 din cantitatea de zahar. Bate albusurile separat cu restul de zahar, iar apoi mixeaza cele doua compozitii.
Adauga faina treptat, apoi stafidele si zaharul vanilat amestecandu-le usor cu o lingura sau lopatica de lemn.
anonim_4396 întreabă: