| DianaDiii1761b a întrebat:

As avea si eu o intrebare. si m-am tot gandit la asta... Daca noi, de exemplu stam pe o parte a globului, si... turci (sa zicem) stau e partea cealalta a globului. Atunci cum ar merge turci? Cu capul in sus? Eu nu inteleg!

Răspuns Câştigător
| Bunny a răspuns:

In primul rand turcii nu sunt pe partea cealalta a globului.In al doilea rand gandeste-te ca e un glob foarte mare.Si tu unde stai cu picioarele stai numai drept. Daca era un glob mai mic erai pe rotunjit.Fiind atat de mare toata lumea sta drept.Cum noi stam drept aici, asa si ei acolo.Gandeste-te ca nu e vorba de o bila mica de o tii in mana si nici noi nu suntem mari. Sper ca ai inteles ceva din ce ti-am zis si ca te-am ajutat.happy

2 răspunsuri:
| Alien a răspuns:

Daia se si numeste glob... E rotund draga!
https://mirceaeliade.wikispaces.com/......planet.jpg

| elena a răspuns:


1. GRAVITATIA SI VIATA

Viata a aparut si a evoluat sub influenta neintrerupta a gravitatiei.

Gravitatia determina caracteristicile miscarii fiintelor, aceasta deoarece este cea mai importanta forta care actioneaza asupra corpului uman. Toate celelalte forte care intervin in statica si dinamica organismului rezulta direct sau indirect din interactiunea cu forta gravitationala.

Viata este bazata pe miscare (dinamica), in cel mai integral sens cu putinta, iar miscarea este o "razvratire" impotriva gravitatiei, deci viata insasi este o "lupta" impotriva gravitatiei.

Ce este gravitatia?

Gravitatia este o deformare a continuitatii spatiu-timpului care se transmite cu viteza luminii. Altfel spus este o vibratie, o unda, a insusi spatiu-timpului. Undele gravitationale genereaza campul gravitational.

Conform legilor fizicii, orice corp supus atractiei gravitationale, altfel spus aflat intr-un camp gravitational, tinde sa efectueze o miscare de apropiere catre centrul corpului generator de camp gravitational.

In consecinta, orice corp aflat in campul gravitational al pamantului este "atras" spre centrul acestuia. Conceptul de greutate este consecinta acestui fenomen. Greutatea este definita ca fiind produsul dintre masa corpului supus atractiei gravitationale si acceleratia gravitationala (G = m x g).

Forta gravitationala actioneaza intotdeauna vertical, de sus in jos. Impotriva ei, fortele interne cumulate actioneza in sens contrar, de jos in sus.
Invingerea fortei de atractie gravitationale presupune un consum mare de energie, si o uzura a structurilor care compun aparatul locomotor al tuturor fiintelor vii.
Fiintele care traiesc in mediu lichid, unde efectele graviatiei sunt diminuate, au nevoie de un consum energetic (respectiv efort) semnificativ mai mic in comparatie cu cele de pe uscat. (Vezi principiul lui Arhimede).

Citeste si Isaac Newton.