| dariusbumbescu a întrebat:

As vrea sa plec de acasa si v-as cere un sfat. Unde m-as putea duce... La un hotel? Ce as putea sa muncesc? dati-mi sfaturi. Dau funda celor care imi zic un raspuns bun. Sa nu va aud ca nu e bine sa pleci de acasa etc.

7 răspunsuri:
| anad a răspuns:

La 12 ani nu ai nici o sansa la un loc de munca! Nici legea, nici fizicul nu iti permit acest lucru! Daca, intr-adevar, ai probleme serioase acasa poti sa apelezi la telefonul copilului( 116111). Serviciile de asistenta sociala vor verifica cele spuse de tine si te vor ajuta sa-ti rezolvi problemele.( in cazuri grave ti se asigura masuri de protectie speciala pana la separarea de familie). http://www.telefonulcopilului.ro/implica-te-dupa-ce-apelezi-tc

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu la 12-13 ani vrei sa pleci de acasa? vrei sa te duci la hotel? cu ce pandispanul tau vrei sa traiesti? te apuci de prostitutie?

| ElenaSA a răspuns:

Da,te-ai gandit sa pleci de acasa.Dar oare cat vei putea rezista singur daca nu ai unde sa te duci si nu ai un loc de munca stabil? Ma gandesc ca mai bine incerci sa lucrezi si ramai acasa o perioada pana strangi bani si esti sigur de locul de munca si apoi iti cauti un loc de stat. Oricum, daca lucrezi nu stai prea mult pe acasa; deci nu vei intra in conflict cu persoanele care te deranjeaza.Pentru job exista ziare cu anunturi pentru locuri de munca, exista siteuri de specialitate.Iti faci un CV, te inregistrezi si cauti joburi la care ai mari sanse sa fii angajat si aplica la cat mai multe. Daca nu ai mari pretentii la primul job poate ai sanse sa obtii unul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai bani de hotel? Tu stii cit costa cazarea numai pentru o noapte? Eu nu-mi pot permite sa vizitez ceva in tara din cauza tarifelor la cazare, iar tu vrei sa locuiesti acolo.
Si, oare ce ai putea munci din moment ce esti minor? Nimic. Nici cei majori cu scoala terminata nu gasesc usor de lucru. Sfatul meu este sa nu te mai consideri major si neinteles, sa-ti termini scoala si, pina atunci vei sti singur ce ai de facut.

| AOLEVRIC a răspuns:

Nu e bine sa pleci de acasa laughing. Acum serios, peste ceva timp [ daca pleci ] o sa regreti, de ce vrei sa o faci nu stiu [ te-ai certat cu parintii, alea alea ] se vor rezolva. Nu trebuie sa tii cont de sfatul meu dar este cel mai bun, erau momente cand si eu ma gandeam la fel dar daca ai minte... Ma rog, mai gandeste-te. Bafta!

| Bοgdαη a răspuns:

Salut!
Daca ai pleca de acasa ar fi bine sa mergi intr-o statiune pe plaja sa lucrezi sau la o pensiune din munte! Dar daca ai sub 18 ani mai bine ai sta acasa!
Bafta!

| ferdin a răspuns:

Cum a zis si Halalala nu e bine sa fugi de acasa chiar daca te-ai certat cu parintii.Dar daca fugi poti merge la o pensiune si sa muncesti pe plaja, ajutor de ospatar.