| PufffRozzz a întrebat:

as vrea sa va rog sa imi dati niste retete de ciocolata calda, pe care le-ati incercat chiar voi. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| xJelenaTrueLove a răspuns:

Un galbenus de ou, o banana, doua lingurite de miere, o cana de lapte sau un iaurt gras, o lingurita cu varf de cacao sau 25 grame ciocolata cu 70% cacao, doua linguri de cereale solubile. Rezulta doua pahare de smoothie.

Preparare:

- Pune in blender laptele (rece sau caldut), galbenusul de ou si mierea. Amesteca.
- Adauga cacao (sau ciocolata topita la microunde) si banana (bucatele). Amesteca 15 secunde.
- Adauga cerealele solubile (le gasesti la raionul pentru copii in supermarket – alege cereale fara zahar, integrale). Serveste.
Sfat Eva: Un smoothie cu cereale este un adevarat mic dejun. Poti oferi copiilor asa ceva dimineata, mai ales celor care refuza laptele sau cerealele.

Ingrediente:

* 60 g ciocolata amaruie 70%
* 350 ml lapte
* 1 lingura zahar
* 50 g frisca
* 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati si se pune la topit intr-o oala. Se adauga laptele si se amesteca incontinuu pana ce incepe sa fiarba. Se trage deoparte de pe foc.

Galbenusul se freaca cu zaharul, se adauga laptele fierbinete si se amesteca totul usor cu telul.

Se toarna in pahare si se pune deasupra 1-2 linguri de frisca si se pudreaza cu putin praf de cacao.

Timp de preparare: 15 min

* 1 lingura cacao
* 1 lingura miere
* 1 praf scortisoara
* frisca
* 200 ml lapte

Mierea trebuie sa fie lichida. Se pune in cana, se adauga cacaua si praful de scortisoara. Laptele se incalzeste; se adauga 3-4 linguri de lapte fierbinte peste mierea din cana si se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte. Se orneaza cu frisca din belsug, peste care se poate rade ciocolata sau presara cacao pudra.

eu le-am luat de pe net si le-am incercat sunt delicioase de aceea le tin mereu in Microsoft word.

Noroc si spor la treaba!

4 răspunsuri:
| 2011cosminel a răspuns:

Pai pui apa la fiert si pui apoi o aroma de cacao dupa ce fierbe apa! am incercat si mie mi-a mers

| alexcosmin a răspuns:

Ciocolata calda plic inloc s-o faci cu apa o faci cu lapte si cu frisca deasupra. yamyyy
funda?

| Goguletzu a răspuns:

Pentru o domnisoara draguta ca tine:*

As recomanda urmatoarea retetahappy

O ciocolata calda simpla!+Un baiat dulce ca miereabatting eyelashes

Sa nu fie amara ciocolatatongue

| PufffRozzz explică:

@gogumonus
Ah, mersi :*
O sa incerc laughing