_____Psihologia inversă este o tehnică de convingere care folosește falsa susținere a unei credințe sau a unui comportament contrar celui susținut în prezent.
Această tehnică se bazează pe fenomenul psihologic al reacțiunii, în care o persoană are un răspuns emoțional negativ ca reacție la încerarea de a fi convins, și astfel alege opțiunea contrară celei susținute.
Este utilizată des pe copii din cauza lipsei lor de întelegere psihologică și a ratei mai mare de reacțiune.
Deși această tehnică de manipulare este una foarte simplistă și aparent foarte ușor de folosit, cunoașterea psihicului interlocutorului nostru este crucială și nu ne putem lipsi de ea înainte să ne decidem să aplicăm psihologia inversă. Subiecții care aplică metoda de față într-un mod eronat riscă să trezească suspiciunea „victimei" sau sentimentul ca aceasta din urma a fost exploatată, ori chiar reacții contrare celor la care s-au așteptat.
_______Publicitatea se ocupă cu promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor și ideilor, de cele mai multe ori prin mesaje plătite. Scopul direct ale acestor mesaje este stimularea dorințelor clienților potențiali, și formarea asociațiilor pozitive în legătură cu produsul sau compania promovată, scop care este atins prin folosința metodelor de manipulare psihologică mai mult sau mai puțin subtile.
Vânzătorii văd reclama ca o parte constituentă a strategiei generice de promovare a acestora. Alte componente ale promovării sunt reclamele, relațiile publice, vânzările personale și promovarea de vânzări.
de publicitatea inversa nu am gasit.
Helaw.
Psihologia inversă consta in a manipula gandurile unei persoane prin a actiona exact asa cum iti doresti.
Sper ca te-am ajutat un pic .Pentru "publicitate" nu te pot ajuta!
Buna pai iti poti da seama dupa nume phihologia inversa e atunci cand tu ii zici ca nu are voie si el tot asta vrea sa faca chiar daca ii zici nu ai voie el tot asta face ex: mama ta iti zice nai voie sa deschizi cutia, tu te intrebi dc nu si poate o deschizi dar in publicitatea inversa e tot ceva de genul ei zic ca nu stiu ce produs nu-i bun si tu te intrebi dc nu-i bun si poate il cumperi. funda?
Psihologia inversă este o tehnică de convingere care foloseşte falsa susţinere a unei credinţe sau a unui comportament contrar celui susţinut în prezent.
Această tehnică se bazează pe fenomenul psihologic al reacţiunii, în care o persoană are un răspuns emoţional negativ ca reacţie la încerarea de a fi convins, şi astfel alege opţiunea contrară celei susţinute.
Si plublicitatea inversa...probabil un fel de publicitate negativa...
Psihologie inversa inseamna : daca eu iti spun sa mananci tu nu mananci. Si publicitate inversa nu stiu.
Otto2014 întreabă: