Eu cred ca ar trebui sa incerci sa adormi macar sa inchizi putin ochii, daca nu poti cu asta stai la TV sau fa niste lucruri in care crezi ca obosesti:* sper sa nu mai ai problema asta:*:*:*:* sper ca ti-am fost de folos:*
Mergi la farmacie si cumpara ceai de somn numit " Somn linistit" este foarte bun! Am avut si eu probleme de astea!
Iata cativa pasi:
adapteaza temperatura. Temperatura din camera ar bine sa fie mai mult spre rece decat este confortabil. O scadere usoara a temperaturii induce somnul. Dar ai grija sa nu fie prea rece, mai ales la picioare, deoarece daca ti-e frig la picioare, sigur nu vei putea adormi, asa ca pune-ti niste sosete!
evita sa ai sursa de lumina in camera! Acopera ceasul digital, iar daca de la geam sau de la usa vine o raza de lumina, incearca sa o acoperi, apoi foloseste o esarfa si pentru a-ti acoperi ochii. Corpul tau este mult mai receptiv la somn cand este intuneric.
in camera, trebuie sa fie liniste. Zgomotul de fond este ok, daca este atat de incet incat nici nu il sesisezi. Dar orice alt zgomot, trebuie oprit, daca este posibil.
relaxeaza-te! aceasta actiune variaza de la persoana la persoana, dar oricare ar fi acea activitate, ar trebui sa iti linisteasca creierul, nu sa ti-l antreneze. Muzica relaxanta se potriveste de minune. Poti sa citesti ceva complet neinteresant!
efectueaza exercitii de respiratie! Inspira si numara secundele, apoi expira dublu decat ai inspirat. De exemplu, daca inspiri 4 secunde, expira 8 secunde. Aceasta va duce la incetinirea ritmului inimii si scade presiunea sangelui.
incearca sa vizualizezi ceva relaxant si repetitiv. De exemplu, mici valuri care se lovesc de corpul tau la intervale regulate, poate coincide cu respiratia ta.
un bun truc este sa te concentrezi pe anumite parti ale corpului! In timp ce stai in pat, poti sa incepi sa iti incorzi muschii de la maini, apoi relaxeaza. Continua cu muschii de la brate, pana ajungi la muschii de la picioare. Apoi fa in sens invers, incoarda muschii de la picioare pana ajungi la cei de la maini. Inainte sa iti dai seama, corpul tau va fi relaxat si gata sa adoarma.
inchide ochii si inspira adanc! Relaxeaza-ti toti muschii!
gandeste-te la lucruri relaxante! Gandeste-te la plaja, la un apus de soare, ceva ce iti place foarte mult si nu ai avut ocazia sa traiesti de ceva timp. Nu te gandi la lucruri stresante, cum ar fi, ce nu ai facut cand ar fi trebuit.
inchide ochii si gandeste-te la cel mai frumos si relaxant loc in care ai fost vreodata! Aceasta ar trebui sa te ajute sa te relaxezi.
Funda?
Te bagi in pat si iei langa tine o cana de lapte fiert calduta. Asta ajuta foarte mult la somn. Funda! :d
Probabil ai prea mult energie. Ceai natul pentru insomnie sau lapte cald. Incearca sa faci intr-o zi mult sport (obositor ) si dupa ne spui daca ai rezolvat. sper ca te-am ajutat : funda?