E adevarat.
În regiunile polare în funcție de latitudinea locului, pe o durată mai mică sau mai mare din an, Soarele fie rămîne 24 de ore și mai mult deasupra orizontului („ziua polară"), fie dedesubtul lui („noaptea polară"). În zonele din imediata vecinătate a cercului polar (dar în interiorul regiunii polare), cele mai multe zile din an sunt normale (cu perioade de lumină și de întuneric), însă în perioada solstițiului de vară, timp de una sau mai multe zile, soarele doar se apropie de orizont fără să apună; similar, în perioada solstițiului de iarnă una sau mai multe zile soarele nu răsare. La pol aceste excepții au loc tot timpul anului, astel încît acolo în decursul unui an lumina de zi durează incontinuu 6 luni, urmată de 6 luni de întuneric (noapte).
Buna!
Da, ese adevarat. La Pol, noaptea tine 6 luni, cand e intuneric si foarte foarte frig, si 6 luni e ziua, este lumina si foarte frig. Noaptea este si aurola boreala. Se face zi, dar dupa 6 luni.
O zi placuta!
Tehnic vorbind, este zi, dar e intuneric.Noaptea polara si ziua polara sunt doi termeni folositi eronat.Mai degraba, ar trebui sa fie intuneric polar in loc de noapte polara si lumina polara, in loc de zi polara.Acolo nu reuseste sa bata Soarele timp de 6 luni si are loc iarna, pe cand "ziua polara" are loc vara. Ceva asemanator se intampla si dupa ce treci, longitudinal vorbind, de Cercul Polar, doar ca acolo este intuneric timp de 4-5-6 ore pe zi, iar in rest, lumina, pe timp de vara, tot din cauza activitatii soarelui.
Da e adevarat, deoarece prin rotatia pamantului doar o data la 6 luni soarele ajunge la poli! Funda?
Da din cauza rotatiei pamantului, iar cand la polul sud e noapte la polul nord e zi, si tot cate 6 luni
Este total eronată postarea. Autorul nu știe ce este longitudinea și latitudinea și se apucă să discute. Dacă nu știe aceste noțiuni, evident discută aiurea. Ștergeți-i postarea fiind eronată!