Heii! Sunt experta in perusi! Am si eu 2, asa sunt prima oara, scoate-l zilnic pune-l pe umarul tau, vorbeste cu el si ofera-i multa afectiune! Si de mancat sa stii ca perusii nu prea mananca! Si daca mananca nu il vezi tu! Cel mai mult mananca dimineata si seara, sau poate nu ii place mancarea pe care ii i-o oferi, incearca alta mancare! Si in legatura cu apa, trebuie schimabat-o oddata pe luna intr-o zi cu ceai de musetel in loc de apa, si sa stii ca perusii nu beau apa decat odata la 2, 3 zile!
In primul rand, nu trebuie sal "sacai" de acum.Lasal sa se obisnuiasca intai cu tine, cu noua lui locuinta...si dupa vreo 3-4 zile poti incepe sai mai dai drumul.(dar pana atunci ar fi bine sal pui intr-o camera in care stai mult, ca sa se obisnuiasca). Trebuie sa ii faci curat doar tu, sa stai mult pe langa el :D.Asa.dupa ce sa obisnuit incepi sa bagi usor mana in colivie in fiecare zi vreo 5 minute, pana se obisnuieste si nu mai zboara. Dupa asta poti citi aici: http://www.latifa.ro/pasari/papagali/dresaj/cum-sa-dresam-perusii. Tine minte,trebuie sa ai multa rabdare. Sper ca te-am ajutat! PS:ca sa cante poti sai pui si muzica (dar nu rock sau alte chestii, ceva linistit, clasic)
Prima data lasa-l sa se obisnuiasca cu tine deoarece a venit dintr-un mediu pe care il cunoastea si a intrat intr-un mediu total necunoscut, el reactioneaza asa din cauza instinctului de aparare. Lasa-l cateva zile sa se acomodeze si dupa aceea da-i drumul prin casa.
şi eu am un peruş !
pai hai sa iti zic : aşa sunt toti peruşii, crede-ma, sa cante trebuie să faci tu " zgomote" cu gura, gen, pune dintii pe buza de jos, in faţă, si trage aer pe gură, oricum, şi, papagalii aşa mananca, ei mananca doar cand sunt singuri, fără nimeni langa el, papagalul tău nu are nimic, e normal, se va invăţa cu tine, e proaspat venit, şi trebuie sa "analizeze" locuinţa !
Si eu am perus de 2 ani. Consider ca este normal sa fie asa speriat, acum te-a vazut prima data, acum cunoaste locul unde o sa stea. Pana acum a fost obisnuit intr-un alt mediu alaturi de mai multi perusi. Pe parcurs isi va reveni si va deveni asa cum iti doresti tu. Funda, plz?
Daca ti l-ai luat ieri inca nu s-a obisnuit si trebuie sa mai astepti putin pana se acomodeaza. mai tarziu o sa fie mai vesel acum cred ca e speriat. la inceput ii e frica si te musca dar apoi dupa ce se mai obisnuieste o sa il poti invata sa stea pe deget. si cand il scoti din colivie o sa vina el inapoi cand ii e foame. incearca sa mai ii cumperi unul, sa nu se plictiseasca
Buna!
Un papagal peruș nu se poate obișnui cu tine într-o zi ai nevoie de multă răbdare ca să-l faci sa aiba incredere in tine. La început trebuie sa il înveți să stea pe degetul tau daca te ciupește e doar speriat. După câteva zile de stat pe degete poti sa încerci sa il scoti din colivie prin metoda asta asa ca el daca obosește s-ar putea duce in colivie sau asa e pe tine. Trebuie să vorbesti blând cu si sa ai multă rabdare. El se va comporta altfel cu timpul deoarece va avea incredere in tine
RockstarGms întreabă:
Yurisa întreabă: