Nu ştiu ce sa zic dar e uşor dacă îţi iei dictionar japonez roman sau invers sau pe Google translate... BFT
Buna!
Personal, nu stiu aceasta limba dar am multi colegi care sunt pasionati de ea
Ei spun ca e foarte usor sa o inveti daca te uiti pe youtube la diverse cursuri, video-uri mai '' dubioase'' etc etc.
Poti incerca si cu un dictionar ( daca nu iti place sa stai cu cartea in mana, mai bine zis, scrii si tu niste chestii pe translate ) si din cate stiu, anime-urile sunt de obicei in japoneza, daca nu gresesc. Si cele mai multe au subtitrari sooo poate te ajuta si ele; D
Alta metoda mai buna fara profesor nu prea cred ca este, o limba reusesti sa o inveti numai daca stai pe langa alti oameni care o vorbesc.
Deci, succes!
Pai o sa iti zic cate ceva in japoneza sper sa imi dai fundita
watashi wa...=eu sunt...
gomena sai= imi pare rau
oyasuminasai=noapte buna
sayonara=la revedere
konnichi wa=buna ziua
ai shiteru=te iubesc
sugoi=uimitor [accent pe u ]
tabi=calarorie
honto?=chiar?
denji=inger
so ca=inteleg
denji no kokoro=suflet de inger
watashino denji no kokoro=inima mea pura
do yokoto?=ce inseamna asta?
sadai mas!=sunt acasa!
core wa yumete=totul e un vis
ma sa ca...=nu se poate...
kami sama=D-zeu
eu ca ta=ma bucur
sate sate=mai sa fie
umete=destin[accent pe m ]
kikaider=masinarie
turika=pasari
ayume=iris
nandate?=cum?/de ce?
duste?=de ce?
anata=tu
sazuni=orce
saigo=ultima
hakira menai=nu voi renunta
yume=vis
tatzkete!=ajutor!
kawaii=dragut
watashi no kokoro=pentru sufletul meu
kokoro=suflet
i ko=sa mergem
kanami=oglinda
shidakedes=moartea
sensei=prof./dle
aniki=prieten
tzure!=e greu!
otzcare!=cu bine!
made=stai/asteapta
haii=da/bine
Atatea stiu. =[
FUNDA TI LOGG
Cu un manual de japoneza fara profesor, de preferat sa aiba si un cd pentru partea audio. Deci iti trebuie o carte cu gramatica si cu exercitii si un dictionar. Alte resurse online poti gasi si aici http://japanjoy.blogspot.ro/2011/04/resurse-online-de-invatare-limbii.html
Te ajuta dictionarele si pronuntarea corecta a cuvintelor, le poti scrie pe google translate, si chiar daca nu se traduc bine, de pronuntat sigur ca se pronunta
Buna!
Eu, sincer, am invatat japoneza singura cu ajutorul unui dictionar online roman-japonez si pe un curs tot gasit pe internet, iar dupa doua saptamani puteam alcatui propozitii si fraze in japoneza foarte usor.
Mai ales ca japoneza e cea mai usoara limba vorbita in Asia (dupa parerea mea).
Doar incearca! Nu ai nimic de pierdut!