| ☺♥Love♥☺ a întrebat:

uTIlIzAtORi TpU! Eu si cu alte prietene de-ale mele ne-am gandit ca se termina vacanta si ca ar trebui sa ne intalnim la una dintre noi si sa gatim.Imi puteti da cateva idei ce sa gatim si retetele? Vrem sa facem neaparat cu nuca.

2 răspunsuri:
| mihaip1 a răspuns:

Pai te poti uita pe www.gustos.ro

| stefanutza27 a răspuns:

Chec cu banane si nuci
Ingrediente: doua banane coapte, doua oua, 100 grame unt, 100 grame iaurt, 100 grame zahar, un pahar de faina, o lingurita praf de copt, 100 grame nuci, 150 grame ciocolata amara.

Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Unge cu unt o tava de chec, preferabil din teflon, sa nu se prinda prajitura.
- Amesteca bananele strivite cu o furculita, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza.
- Amesteca faina si praful de copt, adauga-le in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 grame ciocolata topita sau rasa. Toarna amestecul in forma si netezeste-l.
- Presara nucile si ciocolata ramasa. Pune totul la cuptor timp de 45 minute, pana cand checul creste si are o culoare aramie.
- Cand este gata, scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca, apoi scoate checul din tava. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.
Puteti face aceasta reteta pentru ca e si simpla si gustoasa.