| YangMin a întrebat:

Vreau niste informatii mai speciale despre Simona Popescu!

love struckFunda+votlove struck

3 răspunsuri:
| ImpOssibleTooForgeT a răspuns:

Buna :*
Simona Popescu s-a născut la Codlea, judeţul Braşov, în anul 1965. Este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, în anul 1987. În prezent este lector doctor la Catedra de literatură română a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Descoperită de poetul Alexandru Muşina, în perioada în care era elevă de liceu la Braşov, a citit din creaţia proprie la Cenaclul de Luni, patronat de Nicolae Manolescu şi a fost membră a Cenaclului Universitas condus de Mircea Martin. La începutul activităţii sale literare a fost membră a Grupului de la Braşov, format în anii 1980, alături de Andrei Bodiu, Caius Dobrescu şi Marius Oprea, împreună cu care a apărut în volumul Pauza de respiraţie.
Poezie

'Sfinxul şi alte poeme, 1990
Pauza de respiraţie (volum colectiv, Simona Popescu, Marius Oprea, Caius Dobrescu şi Andrei Bodiu)
Juventus şi alte poeme, 1994
Noapte sau zi, 1998
Lucrări în verde sau Pledoaria mea pentru poezie, 2006
Eseuri

Volubilis, 1998
Salvarea speciei, eseu biografic despre poetul suprarealist Gellu Naum, 2002
"Cartea de bucate"(1997)

Premii
A primit Premiul ASPRO pentru proză (1997).

Funda? sper ca te-am ajutat :*
http://ro.wikipedia.org/wiki/Simona_Popescu

| BestOftheWingsAnna a răspuns (pentru ImpOssibleTooForgeT):

Simona Popescu s-a născut la Codlea, judeţul Braşov, în anul 1965. Este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, în anul 1987. În prezent este lector doctor la Catedra de literatură română a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Descoperită de poetul Alexandru Muşina, în perioada în care era elevă de liceu la Braşov, a citit din creaţia proprie la Cenaclul de Luni, patronat de Nicolae Manolescu şi a fost membră a Cenaclului Universitas condus de Mircea Martin.
Poezie

'Sfinxul şi alte poeme, 1990
Pauza de respiraţie (volum colectiv, Simona Popescu, Marius Oprea, Caius Dobrescu şi Andrei Bodiu)
Juventus şi alte poeme, 1994
Noapte sau zi, 1998
Lucrări în verde sau Pledoaria mea pentru poezie, 2006

Romane

Exuvii, Nemira, 1997, reeditare 2004 la Editura Polirom

Eseuri

Volubilis, 1998
Salvarea speciei, eseu biografic despre poetul suprarealist Gellu Naum, 2002
"Cartea de bucate"(1997)
Premii

A primit Premiul ASPRO pentru proză (1997).

Ediţii îngrijite

Gellu Naum, Calea Şearpelui, ediţie îngrijită şi prefaţă, 2003
fundita?big grin

| Owakey a răspuns:

Bună!

Cred că îţi ajunge, ce crezi? http://ro.wikipedia.org/wiki/Simona_Popescu

Baftă!

Întrebări similare