Buna,cel mai clasic desert care se prepara destul de usor sunt clatitele, bati 1 ou, pui o lingura de zahar, 1 plic de vanilie,un varf de lingurita cu bicarbonat si f. putin ulei in aceasta compozitie pentru a nu se prinde clatitele,apoi adaugi dupa oki faina pana se face compozitia groasa, ca un aluat elastic, apoi pui lapte sau apa minerala pana se subtiaza compozitia pana se subtiaza.Atentie sa nu fie prea subtire ca se ard.pui in tigaie putin ulei(chiar pe fundul tigaii)o lasi la incins si apoi iei un polonic si torni in tigaie, dupa ce ai turnat un polonic de compozitie manevrezi tigaia pentru a se intinde pe toata suprafata tigaii aluatul. Sper ca te-am ajutat si ca ai inteles ceva. Pofta buna!
Poti sa faci Budinka
Budinca de ciocolata o poti prepara cat ai clipi dupa reteta de mai jos. Va recomandam aceasta budinca de ciocolata pentru mesele cu musafiri, pentru ca este un desert apetisant si racoritor.
Ingrediente
200 ml lapte
1 lingura de faina
200 g ciocolata
100 g unt
100 g zahar
Pai
clatite
spuma de frisca cu capsuni
du`te ia`ti un pliculet de bundinca de la dr. oetker si lapte
lapte cu cereale
manca ciocolata
i`ati un iaurt mare cu capsuni si o punga de pufuleti si manca pufuleti cu iaurt de capsuni[sunt extraordianri]
inghetata
alunite olla/viva etc.
1. adaugi faina. 2. pui 1/2 oua(depinde cate portii faci)3. adaugi zahar.4. asezi in tava 5. pui la cuptor 20/25 min. 6. tai blatul si adaugi crema(vanilie-cacao sau frisca) 7. adaugi felii de banane, portocale, sau capsuni(ce fructe vrei) 8. pe deasupra adaugi frisca si bucatele de ciocolata 9. adaugi la frigider. 10. scoti si gata!
please funda daca ti-am fost de ajutor... am incercat reteta si este fff buna!:*