Buna !
1.Rulada de inghetata :
Ingrediente blat:
150 gr biscuiti crocanti obisnuiti
15 linguri expresso rece sau cafea foarte tare
30 gr migdale decojite si macinate
150 gr dulceata de visine
Ingrediente crema :
1 plic Praf pentru inghetata de lamaie Dr. Oetker
200 ml lapte rece
Pentru ornat:
150 ml lichior de cirese
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu cafeaua si migdalele. Pe o hartie de copt de 50 cm lungime trasati un patrat (30x30cm) si inchideti in el masa de biscuiti. Stropiti cu dulceata topita ( se incalzeste pe foc) si dati la rece.
Amestecam plicul de inghetata cu 200 ml lapte rece, amestecam 1 minut la viteza mica si apoi 3 minute la viteza mare ( vom obtine o spuma consistenta ).Punem inghetata peste blatul de biscuiti lasand marginile de 2 cm.
Rulam cu ajutorul hartiei de copt si rasucim la capete, ca la bomboane.
Lasati rulada 40 min la congelator.
Indepartam hartia, taiem rulada felii si inainte de servire o stropim cu lichior.
2.Crema de zahar ars :
Ingrediente:
4 portii
1 cutie crema de zahar ars de la Dr. Oetker ( contine un plic praf pentru crema si un plic sirop de caramel )
500 ml lapte
100 g ananas deshidratat
Mod de preparare:
Turnati siropul de caramel in 4 cupe mici ( sau intr-o cupa mai mare ). Turnati apoi continutul plicului cu praf intr-un vas. Din cei 500 ml lapte turnati o mica parte peste praf si amestecati usor pentru a obtine o crema fara cocoloase.
Adaugati apoi restul de lapte si fierbeti 3 minute la foc mediu, amestecand usor si continuu. La final adaugati ananasul deshidratat.
Turnati crema in cupe peste siropul de caramel. Dupa racire si pastrare cca 2 ore la frigider, crema de caramel se poate servi rasturnand cupele pe farfuriute de desert.
3.Panna cotta cu fructe de padure :
ngrediente:
1 cutie mix pentru Panna Cotta de la Dr. Oetker
200 ml lapte
200 ml smantana dulce
Fructe de padure pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca smantana cu laptele si se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se adauga continutului plicului cu mix pentru Panna Cotta si se amesteca pana la omogenizare. Se pune vasul inapoi pe aragaz si se fiebe inca 2 minute la foc mediu, amestecand usor.
Panna cotta se toarna apoi in cupe pentru desert si se lasa sa se raceasca 4 ore la frigider.
Pentru servire, se tin cupele 30 de secunde in apa fierbinte si apoi se rastoarna pe farfuriute pentru desert. Se orneaza cu sosul de fructe de padure din cutie si cu fructe de padure.
4.Prajitura cu branza de vaci :
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g faina
400 g zahar
400 g unt
2 oua plus 2 galbenusuri
coaja rasa fin de la o lamaie
sare
Pentru umplutura :
500 g branza de vaci
3 oua
4 linguri zahar
50 g stafide
coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat
1 galbenus amestecat cu putin lapte
Mod de preparare:
Untul pe care il folosim trebuie scos cu putin timp inainte din frigider, si tinut la temperatura camerei sa se inmoaie (nu se pune pe foc sau langa foc!).
Se freaca untul spuma.
Separat se freaca zaharul cu cele 2 oua si cele 2 galbenusuri pana compozitia are consistenta unei smantani. Se adauga treptat untul frecat spuma si coaja de lamaie, faina cernuta se incorporeaza in compozitie cu putina sare (un varf de cutit).
Acest aluat se tine la rece in frigider cat timp se prepara umplutura.
Pentru umplutura se freaca branza cu furculita pana se face ca o crema. Se adauga galbenusurile frecate cu zahar, coaja de lamaie, vanilia, stafidele si albusurile batute spuma.
Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua.
Se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu putin unt (preferabil rotunda cu diametrul de 20 cm). Se pune umplutura de branza de vaci, iar deasupra cealalta foaie (aluatul este foarte fraged si se rupe usor, foaia poate fi rulata pe un sucitor si apoi derulata in tava). Ungeti deasupra prajitura cu galbenus amestecat cu putin lapte.
Se coace in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, timp de 45-50 min.
5.Tarta cu mere :
Ingrediente:
225 g unt
¾ pahar apa
sare
350 g faina
5 mere
5 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Se prepara o coca din faina, sare, unt si apa, cu mixerul. Se obtine o coca moale, se formeaza cu mana, ca o minge, se presara cu faina, se pune la rece in frigider 2 h.
Se unge cu unt o tava. Se intinde foaia. Se ruleaza pe sucitor si se deruleaza in tava. Se inlatura surplusul de coca. Se fac gauri cu furculita (sa nu se umfle aluatul).
Merele se spala, se curata de coaja, de samburi (se taie in doua). Fiecare jumatate se taie felii foarte subtiri. Coca se presara cu 2 linguri de zahar pudra. Se asaza feliile una langa alta, deasupra lor se presara restul de zahar pudra. Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20 min.
6.Tiramisu :
Ingrediente:
400 g piscoturi
crema Mascarpone 250 g
patru oua
patru linguri de zahar
trei cescute de cafea fara zahar
cacao pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
7.Budinca cu Zmeura :
Ingrediente:
pesmet alb 200 gr.
zece oua
zmeura 750 gr.
zahar 250 gr.
unt 100 gr.
jumatate de pliculet cu praf de copt
un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile se amesteca cu 75 g unt, zahar, zahar vanilat si praf de copt. Se adauga albusurile batute bine, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit zmeura. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu frisca.
8.Negresa :
Ingrediente:
400 g zahar
50 g cacao
1 pach margarina sau unt
5 oua
200 g faina
1 ceasca lapte sau apa
Sare
Mod de preparare:
Negresa – Se pun intr-o cratita 300 g zahar, 50 g cacao, o ceasca lapte sau apa, 1 pachet unt.
Cratita se pune pe foc mic, se amesteca continuu pana cand compozitia se omogenizeaza si incepe sa fiarba. Se ia cratita de pe foc si se scot 10 linguri din compozitie care se pastreaza la cald. Restul de compozitie se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, in compozitie se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta.
Separat se bat spuma albusurile cu un varf de cutit de sare. Dupa ce se intaresc se toarna zaharul ramas (100g), se bat in continuare pana cand albusurile se intaresc din nou.
Albusurile se amesteca cu restul compozitiei, cu miscari usoare, de sus in jos.
Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si se tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C.
Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se raceasca si se toarna compozitia pastrata la cald.
9.Prajitura cu Capsuni :
Ingrediente:
iaurt 250 gr.
doua oua
zahar100 gr.
unt 50 gr.
faina 125 gr.
gris 125 gr.
o jumatate de pachetel de praf de copt
trei linguri cu dulceata de capsuni
frisca 1/4 kg
capsuni mici 0.3 kg
zahar pudra 1 lingura
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni – In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
10.Prajitura cu Visine :
Ingrediente:
sase oua
zahar 200 gr.
faina 200 gr.
ulei 100 ml.
apa 50 ml.
zahar vanilat 2 plicuri
visine 1 kg.
un plic praf de copt stins in otet
sare
Modul de preparare:
Prajitura cu Visine – Dupa ce separati galbenusurile de albusuri, bateti albusurile cu mixerul si adaugati zaharul si praful de copt. Amestecati galbenusurile cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si turnati compozitia rezultata peste albusuri impreuna cu faina. Puneti amestecul intr-o tava unsa cu ulei, peste care adaugati visinele spalate, curatate, scurse, fara samburi si date prin faina. Dati la foc potrivit, aprox. 30 de min.Pa,pa ( funda ?)
Http://retetedana.wordpress.com/category/prajituri-de-casa/
http://www.prajituri.info/
http://dulciurifeldefel.blogspot.com/
FUNDAAAAA? PLZZZ:)
jan33tt întreabă:
flofybee întreabă:
maria_3267 întreabă:
maria_3267 întreabă: