Se fac,, pachetele" de 7 piese; piesa care ramane numara,, pachetelele" si se opreste acolo unde ii e numarul (luand ultima piesa din,, pachetel" si inlocuind-o cu piesa cu care se numara aranjata cu fata in sus).
Piesa il locul careia se aranjeaza piesa cu care s-a numarat se aseaza pe,, pachetelul" urmator si se da primului jucator, apoi cate un,, pachetel" pentru fiecare jucator, dupa care se reia cu un al doilea,, pachetel" pentru fiecare jucator. Jucatorii trebuie sa formeze pe tabla suite (nr consecutive de aceeasi culoare) si formatii din acelasi numar(culori diferite); formatiile trebuind sa aiba minim trei piese. Cine are dubluri si nu ii folosesc anunta la inceputul jocului,, dubla" (mica-sub 10, mare-peste 10) si o schimba cu colegii de joc care mai au dubla fara ca piesele sa fie vazute. Jocul incepe de la cel care primeste acea piesa in plus la inceputul jocului; acesta da,, jos" urmatorului jucator o piesa care nu ii foloseste, acesta o ia sau trage o alta din,, pachetelul" de jos verificand daca ii foloseste si da la randul lui urmatorului jucator o piesa... de aici,, operatiunea" se repeta pana cand unul din jucatori isi completeaza formatiile de pe tabla; cand ii vine randul, acesta anunta ca a inchis (are pe tabla formatii complete si o piesa intoarsa pe orizontala cu care a inchis jocul).***Johni poate inlocui orice piesa, inchisul cu Johni dubleaza(e ca si cum ai inchide de doua ori), e permis sa iei acea piesa cu care s-au numarat pachetelele doar in ultima tura cand anunti ca ai inchis (daca iti e de folos poti lua acea piesa in locul piesei oferite de colegul de joc). Ce se afla pe tabla ta e confidential pentru ceilalti jucatori. Cam asta e, sper sa-ti fie de folos si sa nu fi omis eu nimic; se mai joaca si pe etalate dar pentru inceput e ok asa.
Pai impartiti cartile cate 10 la fiecare jucator ( cel care taie are una in plus pe care o va da jos ca sa inceapa jocul )
si apoi tot decurge simplu daca iti trebuie cartea care a fost data jos de acel jucator o iei iti faci formatie si apoi dai tu una jos de care nu ai nevoie sau daca nu ti-o trebuie pe cea data jos de el tragi una si la fel faci formatie apoi dai tu jos
ai nevoie de 2 formatii din cate stiu eu : suite si terte
suita inseamna o formatie din piese de aceeasi culoare care sa fie in ordine crescatoare ( 1, 2, 3, 4... )
si terta este formata din cel putin 3 piese de culori diferite dar aceiasi valoare
jocul se termina cand unul dintre jucatori are formatiile complete si trebuie sa ramana cu 10 piese cu a 11-a inchide
Asa, deci sa incepem. Se dau cate doua teancuri de carti a cate 7 carti in teanc. Cartea cu care s fac cartile as numeste "atou" si daca il ai d prima data s pune 50 d puncte. Poti juk in doua feluri, etalate si sa inchizi p tabla. Daca joci etalate adica sa cobori formatiile fakute jos sh pentru a le cobora iti trebuie "tertza" si "suita ", tertza = 4 4 4 sau 1 1 1, 12 12 12.etc. si suita = 1234 sau 3456... 10 11 12 13 ...si ca sa poti cobori d p tabla formatiile iti trebuie 45 d puncte obligatoriu.:d Km atat.
Http://pariuri.org/regulament-remi.html - uite aici un regulament destul de complet in opinia mea!
Sunt mai multe, depinde cum joci.lasami un mesaj privat si iti voi explica mai multe.
Am cautat si am gasit (stiam ca am pe undeva) un regulament al jocul de remi cu pietre; desigur, regulamentul poate fi folosit/adaptat si pentru. jocul cu carti. Eu il am din vremuri... istorice, fiind f. explicit si detaliat pe 4 pagini in format dactilo. Daca esti interesata ti-l pot oferi; pot sa-l scanez si sa ti-l trimit (attach) la o adresa de e-mail pe care mi-o poti indica printr-un msg. privat.
Exista mai multe variante de rummy, cel mai bine intra pe http://www.remi-royal.ro/ si vezi cele 5-6 versiuni de rummy. Daca descarcai programul lor vei vedea ca ai tutorial pentru fiecare varianta de remi, iar una dintre variante este chiar remi romanesc.