| Valon a întrebat:

Cine imi poate spune diferenta dintre tipul de imprimare pe tricou digitale si termotrafer

Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Imprimarea digitala direct pe tricou se face la fel ca si pe hartie, cu diferenta ca inkjet-ul si imprimanta sunt speciale pentru imprimarea de tricouri.
In schimb, imprimarea prin termotransfer se face mai intai pe o hartie speciala de transfer, dupa care se pune pe tricou, si ambele se baga la o presa termo. Se poate imprima si direct pe tricou, si apoi se pune la aceeasi presa termo, dar numai pentru cernelurile gonflabile- acelea care sunt in relief. Deoarece metoda de imprimare se face serigrafic ( asa se numeste aceasta tehnologie), exista posibilitatea de a se folosi mai multe tipuri de cerneluri: pe baza de apa, gonflabile- fara nici un fel de aditiv, si pe baza de diluanti, acestea din urma fiind cele mai rezistente la spălat.
Pentru ca am lucrat multi ani in acest domeniu, al imprimarii de articole de publicitate, eu as opta pentru imprimarea serigrafica, culorile fiind mult mai vii, dar si pentru rezistenta la spalare.

0 răspunsuri: