| DouaPuncteIcs a întrebat:

C|ine se pricepe la franceza?
ajutati-ma si pe mine trebuie sa ma asculte la conjugarea verbelor la perfect compus si nu stiucrying
si nici ca nu explica cum trebuiestraight face
sunt in clasa a6abig grin
Fundaa:X

6 răspunsuri:
| Gândac a răspuns:

PASSÉ COMPOSÉ (PERFECTUL COMPUS)
Perfectul compus (Passé composé) se formează cu verbul auxiliar (être sau avoir) conjugat
la prezent indicativ + participiul trecut al verbului de conjugat:
J'ai donné

Nous avons donné
Tu as donné Vous avez donné
Il a donné
Ils ont donné

EXEMPLE:
Il est allé à Dijon. El s-a dus la Dijon.
Elle a visité sa sœur à Cologne.
Ea a vizitat-o pe sora sa la Köln.
NOTĂ: Verbele intranzitive formează perfectul compus cuêtr e.
EXEMPLE:
Je suis allé(e)
Nous sommes allé(e)s
Tu es allé(e)
Vous êtes allé(e)s
Il est allé / Elle est allée
Ils sont allés / Elles sont allées
FOLOSIRE:
Perfectul compus (Passé composé) exprimă o acţiune trecută, desfăşurată într-un moment precis:
Hier je suis allé en ville.
Ieri m-am dus în oraş.

Avoir la prezent indicativ:
J'ai
Tu as
Il/elle a
Nous avons
Vous avez
Ils/elles ont

Etre la prezent indicativ este:
Je suis
Tu es
Il/elle est
Nous sommes
Vous lle sont

BAFTĂ! Şi sper că te-am ajutat!

| ionikk a răspuns (pentru Gândac):

Hei...Chiar ai forst de ajutor.Nu stiu de ce Doua puntelcs...Nu ti-a oferit FUNDA.Asa cum A PROMIS!

| educatie2021 a răspuns:

Destul de simplu...(si eu am dat acum o saptamana). Pai mai intai inveti formele verbelor neregulate pe care trebuie sa le sti la perfectie apoi la verbele regulate trebuie sa stii ce le pui la sfarsit :
Pentru vb care se termina in -ER-pui ''e'' cu accent: parler->parle
-IR-pui ''i'':finir->fini
-RE, IR, OIR-pui ''i'',''u'',''s'',''t''(trebuie sa inv vb ca sa stii cu care trebuie sa inlocuiesti
Asa dupa ce faci asta(desigu trebuie invatat tot ce am spus eu) trebuie sa stii cum formulezi o propozitie:
-propozitia se formeaza cu vb auxiliar(Avoir sau etre)+participiul vb de conjugat(voir->vu)
Ex:Ea a pus cartea pe banca
(Elle a mis) le livre sur pupitre(elle a mis =perfect compus)
Elle a-vb auxiliar(mai sunt si :Tu as, Ils ont, Vous avez etc.)
mis-vb la participiu(de la vb neregulat metre->mis, in caz ca se termina cu cele de mai de sus doar inlocuiesti ultimele 2 litere cu ele) Funda?

| aaaaaaa1 a răspuns:

Http://www.referate-lucrari.com/......-1072.html uitete aici sper ca team ajutata funda?

| corina977 a răspuns:

Eu ma pricep am fost si la olimpiada si la concurs cangurul...la olimpiada am avut 82 de pncte si la cangurul 117 puncte... da'mi id tau si te ajut

| snak115 a răspuns:

Uite cum sta treaba : perfectul compus se formeaza din auxiliarul avoir sau etre plus participiul trecul al verbului de conjugat. cu etre se conjuga verbele de miscare cum ar fi aller( a merge ), verbele reflexive(se taire-a tacea; se laver; se lever... ) iar cu avoir restul verbelor... sper ca te-am ajutat cu ceva.