| wizopo2 a întrebat:

Cand dau la chitara cu pana pe corzi la unele suna mai tare, la altele mai incet sau chiar deloc. Cum trebuie sa tin pana ca sa sune la fel ca atunci cand cant cu mana?

Răspuns Câştigător
| nooname237 a răspuns:

Atunci poate nu-i acordata bine chitara cat despre bataia in sus mai exerseaza. eu asa am facut si acum nici nu ma gandesc la batai pentru ca mana deja ii obisnuita.

2 răspunsuri:
| nooname237 a răspuns:

Da pentru ca probabil cu degetele pe care apesi pe corzi (sau cu care tii acordurile, notele...) ating alte corzi si atunci nu mai suna sau daca esti incepator/incepatoare si nu stii cum sa tii degetele bine pe chitara nu suna bine. Trebuie sa tii cu degetele apasat tare pe corzi ca sa sune o sa te doara putin degetele pana te obisnuiesti dar dupa n-o sa mai simti nimic. Sfatul meu e sa verifici fiecare coarda atunci cand tii un acord sau canti pe note. E mai greu la inceput dar dupa e chiar distractiv sa canti la chitara. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| wizopo2 explică (pentru nooname237):

Acordurile le apas bine. Mi s-au intarit deja degetele fiindca exersez de vreo 2 luni. Dar cu pana nu stiu ce am. In nici un fel nu reusesc sa fac sa se auda bine. Cu degetele pot, dar doar la bataia in jos. La cea de sus suna groaznic si se aude cel mai mult coarda a 6-a, indiferent daca folosesc pana sau degetele.