Intr-un fel sau altul, este deja stricat, daca ne referim la fermentatie.cand bacteriile termina porcesul de fermentatie cu ajutorul lactozei, se ajunge la prima fermentatie si este comestibil.cand fermentatia atinge punctul maxim de aciditate acesta nu mai este comestibil.(zerul se acumuleaza pe fundul vasului cu iaurt, miros puternic acid, bule de aer in compozitia iaurtului, isi schimba culoarea))
Cand nu este tinut la rece, si cand nu este folosit inainte de data scrisa pe ambalaj.
Cred că întrebarea ta era "după ce se recunoaşte iaurtul stricat", nu? se recunoaşte imediat după aspect, mirosşi gust, chiar dacă e in perioada de garanţie! se acreşte accentuat, miroase a lapte acrit nu a iaurt (nu mai are aroma aceea de smantână) iar dacă nu e de la magazin ci de la piaţă, ai mari şanse să fermenteze şi să te trezeşti cu el întins prin tot frigiderul
Trebuie tinut in primul rand la frigider si apoi trebuie verificata data de valabititate de pe eticheta. Daca este cumparat de la tarani din piata mai mult de 3 zile la frigider nu cred ca tine si apoi miroase a otet, asta este clar ca s-a stricat. cel de la supermarket tine mai mult pentru ca sunt plini de eu-uri(ca sa tina marfa mai mult).