S-a gasit raspunsul la una dintre cele mai vechi intrebari filozofice.
Ce a fost prima data? Oul sau gaina?
Un filozof, un cercetator si un crescator de gaini au gasit impreuna raspunsul.
Cheia la aceasta intrebare este faptul ca materialul genteic la animale nu se schimba.Prin urmare gaina trebuia sa existe ca embrion in ou.
Profesorul John Brooksfiels, de la Universitatea Nottingham, a ajuns la concluzia ca din aceasta cauza organismul viu din coaja ar avea acelasi DNA ca si gaina in care s-a transfomrat.De accea primul lucru viu, care face parte din specia gainilor este oul.
Concluzia este ca mai intai a fost oul si apoi gaina.
Ai mai pus intrebarea asta8-). Pai gaina si cocosu' au fost prima data... s-au beep, apoi gaina a ouat, closca a clocit ouale si asa au iesit puii. Ce e asa mare filozofie?
Materialul genetic la animale nu se schimba, deci gaina a trebuit sa existe ca embrion in ou. Tocmai de aceea organismul viu din coaja are acelasi ADN ca si gaina in care s-a transformat. Primul lucru viu, ce face parte din specia gainilor, este oul.
Numai bine!
Buna! dupa mine ar fi cam asa: " A fost o data ca niciodata un pderodactil care clocise(sau cum s'o zice ). si lasand ouale nesupravegheate fiindca s-a dus sa fac rost de papa:* stiu eu... poate ca a facut cine stie ce nebunie cand era insarcinata, poate s-a imperecheat cu vreun alt mascul dar nu din aceeasi rasa sau. poate au fost niste chimicale.). in fine, iar in punctul culminant cand puisorii de pterodactil au iesit mama pderodactil a avut uimire gen "ratusca cea urata ". oricum puii cei "ciudati" au facut prostioare si s'au inmultit :
OFF ce ppoveste fantezista
Geneticianul John Brookfield a afirmat că „oul a existat înaintea găinii". Teoria sa se bazează pe faptul că materialul genetic al unui organism viu nu evoluează pe parcursul vieții sale. Concluzia reiese din faptul că materialul genetic al oului și al găinii este identic. Profesorul David Papineau de la King's College din Londra crede că primul pui a ieșit dintr-un ou al unei specii diferite, probabil o specie de reptile.
raspunsul cel mai logic
eu asa cred :*
EuTeAjutÎnPermanenta întreabă:
roxyb97 întreabă: