| clmadalina a întrebat:

Care e diferenta dintre a fi indragostit si a iubi? big grin

Răspuns Câştigător
| xBya a răspuns:

Intr`adevar raspunsurile voaste (al tau si al lui dannyel86) sunt bune si contin ceva in plus fata de raspunsul meu. Poate ca toate trei impreuna sunt raspunsul cel mai bun.

11 răspunsuri:
| NemNUZ a răspuns:

Este ca diferenta intre apa si H2O

| ღSupradozaDeViseღ a răspuns:

Parerea mea este ca de la a fi indragostit pana la a iubi este o diferenta destul de mare.Cand esti indragostit nu este neaparat sa cunosti persoana, dar cand o iubesti ii cunosti si calitatile si defectele.

| dannyel86 a răspuns (pentru ღSupradozaDeViseღ):

E foarte adevarat ce spui. La asta nu m-am gandit, desi, cu ceva timp in urma, chiar mie mi s-a intamplat. M-am indragostit de o straina, pe care n-am apucat s-o cunosc. Din pacate...
Si oBya a punctat foarte bine niste lucruri.

| xBya a răspuns (pentru ღSupradozaDeViseღ):

Intr`adevar raspunsurile voaste (al tau si al lui dannyel86) sunt bune si contin ceva in plus fata de raspunsul meu. Poate ca toate trei impreuna sunt raspunsul cel mai bun.

| dannyel86 a răspuns:

Parerea mea e ca exista o mica diferenta intre ele. Chiar daca DEX-ul le vede ca pe sinonime, la definitia lui "a se indragosti" apare astfel: "a incepe sa iubeasca pe cineva". Nu poti iubi pe cineva daca nu ai fost indragostit. E cumva o etapa premergatoare iubirii ("iubire" in adevaratul sens al cuvantului, fata de un partener, si nu, spre exemplu, "iubesc natura", "imi iubesc prietenii" etc.)
"Indragosteala" e ca un "zvac" (ca tot e la moda cuvantul). Iubirea e mai de durata. Poti fi indragostit si sa iubesti pe o perioada nedeterminata, asa cum te poti indragosti, iar in secunda 2 iti trece (ceea ce personal nu o definesc ca fiind "iubire").
Pareri personale, cu care poti fi sau nu de acord.

| xBya a răspuns:

Acum o sa-ti zic parerea mea. mai intai te indragostesti de persoana, adica o vezi altfel decat pe ceilalti, te simti bine si vrei sa fii cat mai mult in preajma ei (apar asa zisii 'fluturasi' in burta, fiori pe sirea spinarii, etc), pe cand iubirea este altceva. Cand iubesti simti ca esti gata sa faci oricand si orice pentru acea persoana, te gandesti ca ai trai in agonie daca persoana respectiva ar disparea din viata ta; acea persoana de care esti 'dependent' sentimental. Imi place sa zic ca iubirea este starea de a fi indragostit ajunsa la maturitate. happy

| dannyel86 a răspuns (pentru xBya):

Total adevarat!

| clmadalina explică (pentru dannyel86):

Sunt de acord cu oBya si dannyel86.v-as da la ambii funda, dar nu se poate

| xBya a răspuns (pentru clmadalina):

Mersi de funda, desi nu numai eu o meritam. happy

| clmadalina explică (pentru xBya):

Cu placere. asta stiu.big grin

| dexter7 a răspuns:

Aici nu e nici o diferenta tongue. da te plictisesti un pic de stai sa coci intrebari "capcana" tongue

Întrebări similare