Si penticostalii sunt crestini, doar ca interpreteaza diferit Biblia, fata de ceilalti crestini (de altfel toate denominatiunile crestine se deosebesc unele de alte printr-o interpretare diferita, diferente mai mari ori mici). La casatoria civila nu exista nici o problema, nu se tine cont de religie. Problema o sa fie la casatoria religioasa, daca tin sa se casatoreasca si religios, unul va trebui sa adopte credinta celuilalt. Numai bine!
1.Si penticostalii sunt tot crestini. Ca si ortodocsii, catolicii, reformatii, baptistii etc, etc. Credincios poate fi si un musulman (numai ca el crede in Allah) sau un evreu (el crede in Yehova) si asa mai departe. Nu confunda sensul cuvantului "crestin" cu sensul cuvantului "credincios" sau cu sensul cuvantului "ortodox" (cred ca la asta te refereai). Crestina este si persoana penticostala, crestina este si persoana ortodoxa.
2. Nu exista nicio problema ca o persoana de cult (nu de religie) penticostal sa se casatoreasca (atentie : sa se casatoreasca) cu o persoana apartinand altui cult. Problema se pune atunci cand e vorba de cununie. Casatoria reprezinta actul de vointa prin care doua persoane se hotarasc in fata legii sa-si uneasca destinele, sa intemeieze o familie, hotarare care este confirmata de catre ofiterul de stare civila pentru care nu are nicio importanta ce religie au cei doi viitori soti. Cununia reprezinta actul de vointa prin care doua persoane se hotarasc in fata lui Dumnezeu sa intemeieze o familie, hotarare care este confirmata de preot(cel care te ajuta sa intri in legatura cu Dumnezeu, ca sa zic asa). Considerand ca barbatul si femeia care se hotarasc sa se cunune, crestini amandoi dar facand parte din culte diferite (unul e ortodox, celalat penticostal de ex.) cui se vor adresa ei pentru oficierea tainei cununiei? Preotului ortodox sau pastorului penticostal? Aici e problema, si unul dintre cei doi va trebui sa fie botezat in cultul celuilalt. Aceeasi problema se pune si in cazul cununiei (repet: cununiei, nu casatoriei) cand viitorii soti au religii diferite (unul e musulmam, iar celalat catolic deex.). Ca sa-ti raspund pe scurt: pentru persoane de religii sau culte diferite, nu este nicio problema sa se casatoreasca (casatoria civila). Problemele apar in cazul cand cei doi vor sa faca si o castorie religioasa (cununia). Sper ca m-ai inteles!
Cand spui credinciosi cred ca te referi la ortodoxi.Ca ai pus in tema vreau sa fac public ca atat la penticostali cat si la baptisti[eu fiind baptista] nu se accepta casatoriile daca ambii parteneri nu sunt de acceiasi religie.Defapt aici nu e vorba de religie pentru ca toata lumea spune dar nu exista accelasi Dumnezeu? Ba da dar nu religia e diferita ci modul de slujire atentie MODUl.Este mult de vorbit pe tema asta daca esti interesata imi poti da un mesaj privat.
Cineva de ma sus spunea ca unul dintre ei trebuie sa accepte botezul celuilat.Nu poti impune cuiva sa se boteze nou testamental ca tu ai adus vb de penti decat daca este gata sa-l accepte pe Domnul Isus ca domn si mantuitor al sufletului tau.Chiar cu cineva de pe site care avea o problema de genu ea era pocaita iar el era catolic si se iubeau. Eu i-am zis ca stie f bine ce spune Biblia sa nu ne injugam la un jug nepotrivit. O relatie nu merge asa mai ales cand e vorba de casatorie.Stiu multe femei care au fost folosite umilite batute chiar de catre sotii lor fiindca ele erau pocaite.
Uite. Penticostalii nu cred in icoane, si ei nu cred in cruce, numai in Isus si Tatal lui.
Penticostalii nu fac cruce si nu se inchin la icoane, statui, etc. considerândule "idoli".
Casatoria intre penticostal si crestin e interzisa.
Doar in cazul in care unul se da in religia altuia.
Cred ca te-am ajutat. :3
eusebiu27 întreabă: