| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

Care e diferenta intre un profesor Universitar și un profesor de clasele 5 8 sau de liceu?

16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Doctoratul si cateva mii de lei bune la salariu

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns (pentru suntserios):

Poate câteva zeci de mii. Bine, ma rog, au undeva puțin peste 10000 de lei

| sierra1 a răspuns:

E ca diferența dintre un șofer de taxi și un "șofer" de avion de ultimă generație

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Locul de predare. Compențele. Doctoratul. Pilele.

| doctorandus a răspuns:

Ca sa ajungi profesor universitar trebuie sa studiezi mult mai mult si pe urma sa urci pe treptele ierarhiei universitare. Nu e usor.

| Apokales a răspuns:

Niciuna. Sunt cu totii niste zdrente.

| Alfred0703 a răspuns (pentru Apokales):

La noi, da.

| Apokales a răspuns (pentru Alfred0703):

Aveam profesor, la facultate, de management si citea de pe foaie, asa preda el. Chiar si exercitiile le avea scrise pe foaie, nu era in stare sa le rezolve straight face.

| Adry05 a răspuns (pentru Apokales):

Ok, c-ai avut tu o experiență proastă nu trebuie să-i faci pe toți „zdrențe", există mulți profesori de calitate chiar și-n sistemu ăsta infect

| Apokales a răspuns (pentru Adry05):

Exista, dar sunt si multi mizerabili. Am vazut si un exemplu invers fata de cel spus mai devreme, am intalnit un profesor ce preda intr-un liceu, dar cu mult peste cei de facultate.
Insa da si mai prost cand intalnesti unul intr-o functie superioara, dar in care functia il face pe el, ci nu invers, adica el sa faca functia respectiva valoroasa.

| Adry05 a răspuns (pentru Apokales):

Mna, tot mi se pare că generalizezi aiurea. la mine la facultate 80% din profesori consider că își merită funcția. Și la prietenu meu în afară de 2 profi, restul sunt foarte buni. Chiar și-n liceu am dat de o grămadă de profesori foarte buni și pregătiți, și la fel am auzit experiențe din alte licee. oamenii ăia au muncit să ajungă acolo, mult, mi se pare de prost gust să-i numești pe toți zdrențe că ai dat de câțiva vai de ei

| Apokales a răspuns (pentru Adry05):

Normal ca generalizez, sunt si profesori exceptionali, insa pe multi ii fac functia si atat. Nu adauga valoare functiei, postului pe care-l ocupa. Asta-i sistemul.

| Alfred0703 a răspuns (pentru Apokales):

Acum am terminat clasa a 12a. Aveam un profesor de matematica, exact la fel facea. Ma bucur ca am ales sa urmez o facultate in strainatate.

| mastadont a răspuns:

Experiența. Ca prof universitar trebuie mai întâi să fii lector, apoi asistent și abia apoi profesor. Bineînțeles, doctoratul, precum și cărți sau articole publicate în reviste de specialitate sunt necesare pentru a-ți dovedi competența în domeniu. Ca profesor de gimnaziu trebuie doar să termini un modul în timpul facultății și poți profesa fără probleme.

| WhiteLife a răspuns:

Ca sa fii profesor pentru 5-8 termini o facultate de profil (adica ce materie vrei sa predai) si faci modulul pedagogic (ca si cand faci o materie in plus la scoala- asta e optional si il faci numai daca vrei). Daca vrei sa fii prof la liceu, dupa ce ai terminat aceeasi faculta (indiferent daca ai facut sau nu modulul) faci master. Daca vrei sa fii prof universitar, faci aceeasi faculta, master, apoi doctorat si vei fi asistent, apoi gradele cresc pana la profesor (ca profesor universitar trebuie sa ai o groaza de publicatii si multi ani de experienta, asta inseamna ca poti ajunge numai dupa o anumita varsta).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea ai ce compara. Mai ales daca vorbim de un profesor univ. dr. si nu doar de un lector universitar. Profesorul universitar are un doctorat de minim 3 ani pe langa master. Adica minim 8 ani de studii superioare daca calculam licenta, masterul si doctoratul. Acum mai nou este si post doctoratul de 1 an. Profesorul universitar a publicat cateva lucrari pana sa ajunga sa-si sustinta lucrarea de doctorat, plus cartile publicate in timpul cat preda. Vorbim de lucrari stiintifice cu o baza bibliografica solida si nu carti de poezii cum mai publica profesorii de liceu. Cei de la universitate au salariul mult mai mare, mai ales daca conduc lucrari de doctorat. Isi iau inca un salariu de la scoala doctorala. Nu te se poate ajunge mai sus decat prof. univ.dr. Cand iti iei toate gradele salariul bate cateva mii de euro. Mai bagi si cateva conferinte la universitati din straintate si tot plusezi la venituri. Drept ca se ajunge greu sa predai in facultate, ani multi de studiu si trebuie sa te duca capul sa inveti atat. Stiu multi profesori in varsta care nu au trecut de gradul de lector, care e cel mai mic in afara de asistent universitar.