Pai cartea mea fav. se numeste "Dragoste si razbunare" j este sc d Judith Lennox.Pers. principal este o fata pe nume Sarafina. Serafina pleaca intr-o calatorie cu tatal sau pe apa iar nava find atacata, tatal ei este ucis iar ea pentru 6 ani va fi slava. Dupa cei sase ani, revine in Marsilia unde afla cu stupoare ca omul ce ii dominase toate visurile a pus la cale nenorocirile prin care trecuse. Ramasa singura pe lume, hotaraste sa se razbune pe Angelo, cel ce i-a tradat familia, insusindu-si averea si faima Casei Guardi. De acum, Serafina traieste numai pentru a razbuna trecutul, planuind totu in detaliu. In calea reusitei sale stau, insa, perfidul Angelo si... chiar ea insasi.
Ce mi-a placut cel mai mult la acesta carte este ambitia si puterea ei de a lupta impotriva dragoste numai pentru a-si atinge scopul final:sa se razbune pentru toata suferinta sa pe Angelo.
E foarte greu pentru mine sa ma limitez doar la 10 carti preferate si daca le-as gasi saptamana viitoare s-ar schimba! Pentru orice carte care ma inspira pe moment devine tot atunci, pe moment, cartea mea preferata... voi insira aici cateva dintre ele...incerc si o anumita ordine.dar mai mult ca sigur, saptamana viitoare voi reveni cu altele
Oscar Wilde - Portretul lui Dorian Gray
Anais Nin - Incest
Isabel Allende - Casa Spiritelor si Fiica norocului
Oliver Sacks - Omul care isi confunda sotia cu o palarie
Herta Muller - Este sau nu este Ion
Irvin D. Yalom - Plansul lui Nietzsche
Viata secreta a lui Salvador Dali
Simone de Beauvoir - Toti oamenii sunt muritori
Atat deocamdata mai tarziu veti gasi la alte topicuri si impresii de lectura cu privire la aceste carti. plsss fundoi
Eu am o serie de carti preferate. Politia criminala Cazuri speciale de Anthony King, incepi cartea si nu o mai lasi din mana pana la sfarsit pentru ca este plina de suspans.cu ce este? iti spun cateva titluri:Crime in serie,Ursoaica Ucigasa, Colectionarul de cadavre, Puscaria de femei
Ma impactat "Doua orfeline"ADOLPHE PHILIPPE D’ENNERY ce as putea sa iti spun decat sa o citesti!(povestea emotiva a doua suroriLUiza si Henrieta, ramase singure pe lume la varsta adolescentei si obligate sa isi castige existenta in Paris...)
Deasemenea imi mai place Pendulul lui Focault de Umberto Eco.
Cartea aceea ce ramane mereu deschisa si are in ea trecutul, prezentul si viitorul vietii noastre...Figurile de stil nu inseamna nimic in comparatie cu intamplari precum:primii pasi, copilaria, primul 10, primul 4, primul sarut, prima iubire si, desigur familia...
horansgang întreabă: