Ciorba de fasole
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 g fasole (boabe mari)
2 ceape
un morcov
un pastarnac
2- 3 linguri zarzavat
50 g taitei
sare, cimbru
bors acru de tarate
patrunjel verde
Mod de preparare:
Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune, in care adaug un mrcov, o ceapa, o radacina de pastarnac. Separat calesc o ceapa, adaug radaciile fierte cu fasolea date pe razatoare, zeama in care au fiert legumele si o mana de taitei. Cand taiteii sunt aproape fierti, adaug fasole, zarzavat si las sa dea un clocot pentru a obtine gustul dorit. Condimentez, acresc, cu bors acru din tarate, mai las 5 minute la foc, presar cu verdata si e gata ciorbita. Servim cu smantana sau ca atareca e foarte buna. In post merge foarte bine.
Sau:
Ciorba de pui
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute
Ingrediente:
1 l si jumatate de apa
1 l de bors
un pui mijlociu
zarzavat de supa
verdeata
cozi de ceapa verde
doua rosii
un morcov
o radacina de patrunjel
o ceapa
trei linguri de orez
un galbenus
doua linguri de smintina
sare.
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.
Cind zarzavatul incepe sa fiarba, se pune puiul taiat in bucati, precum si labele, capul, pipota si ficatul. Se pune sare. Se ia spuma.
Se adauga orezul ales si spalat, borsul fiert separat si strecurat, cozile de ceapa verde, marar si patrunjel taiat fin si rosiile taiate bucati si fara seminte.
Ianinte de a se servi se drege in castron cu un galbenus si cu doua linguri de smintina.
Fa o dupa propriul tau gust si daca nu iti iesa intreaba ce cineva in varsta sigur te va ajuta
Ciorba de pui-pui carne de pui la fiert,iei spuma cu spumiera,pui delkat,cub cu gust de gaina,toci o ceapa, morcov 1, 2 bucati,lasi sa se fiarba bine carnea, pina sta la suprafata, vreo 45minute,cu ceapa si morcovul,pui cartofi taiati cuburi,dupa ce se fierb cartofii,pui bulion,sau rosii date prin razatoare,pui bors dupa gust pentru ciorba,sau nu pui daca vrei supa,mai lasi sa fiarba in clocot, pui patrunjel tocat, si gata! bagi la matz!