Ai dreptate ruxi.interzis era suficient.la noi in armata se dadea comanda drrrreeepti.si luam pozitia respectiva. dupa aia gradatul; mai drepti.pai asa ceva nu exista. dar prostii se infoiau si-si scoteau peptul mai in-afara.radea si el.bai se poate mai drept dacat drept? nu. pai atunci ce tot va imburicati aici? interzis este suficient.deasemeni si secretul.cand il stiu doi deja nu mai e secret.
Singura diferenta e in scris : pe un afis scrie "interzis" pe altul "strict interzis". Se refera la acelasi lucru deci...
Hmm.la asta nu m-am gandit
Avand in vedere definitia pleonasmului, da!
Cam asa ar fi!
Probabil ca vor sa sublinieze ca e interzis, spunand strict interzis.
Dar daca zici interzis se intelge. Da ai dreptate, e pleonasm.
Stiu ca nu e chiar un pleonasm, dar nu am stiut exact cum sa il numesc. Oricum d. p. d. v. gramatical, nu cred ca e corect. Adica "interzis" exclude orice posibilitate de a realiza acel lucru. Ce rost ar mai avea atunci "strict", nu?
Din cate stii, la noi nu e nimic batut in cuie asa ca un simplu INTERZIS sau STRICT INTERZIS nu va schimba cu nimic felul omului de a fi. Acum nu putem generaliza dar pentru persoanele cu o inteligenta mai redusa semnele sunt ca si cum nu ar exista.
Apropo, textul mi-a atras atentia ieri, in autobuz, cand in fata mea se mancau pufuleti, iar in spate seminte
Pai cum asa, BRO? Daca scria doar INTERZIS, puteam manca pufuleti sau alte chestii cu nesimtire? Adica asta era o exceptie? Si in cazul asta, daca faceam toti cate o exceptie si manca fiecare ce avea prin geanta?
Ei nu, sigur ca aici este vorba de bunul-simt al celor care rontaie in urechea ta si scuipa cojile de seminte pe jos. Si la cinema e la fel, sa-ti scirtiie ambalajul in creier si sa-to rontaie pufuleti in urechi. Este nesimtire, dar nici nu-i poti impusca pentru asta si atunci spui doar "INTERZIS", apelezi la bun-simt. Insa intr-un spital scrii "STRICT INTERZIS" si-l dai afara daca fumeaza in sala de operatii de exemplu. Sint cazuri in care nu mai apelezi la bunul-simt ci interzici cu desavirsire anumite lucruri. Cum ar fi chirurgul sa stea cu tigara in gura in timpul operatiei? Cred ca e cel mai bun exemplu.
Un lucru poate fi INTERZIS sau nu. Nu exista interzis mai mult sau mai putin. STRICT INTERZIS este scris de idioti care nu au habar de limba romana si care-si inchipuie ca daca pun si un STRICT inaintea cuvantului INTERZIS ii dau mai multa prestanta. Cuvinte ca : interzis, superb, imens etc nu au grade de comparatie in limba romana. Asa ca exprimari de genul ""foarte imens"" sau ""superb de tot"" etc sunt GRESITE.
Asa e la noi. oricum e o prostie sa scrii "strict interzis'avand in vedere ca atunci cand zici interzis te referi la cv ce nu ai voie sa faci deloc
cokaina întreabă: