Ce usor mi-ar fi sa iti desenez! Asa, incep: e un teren impartit in 4, in fiecare parte este un om. Bambiliciul se joaca cu mingea, cineva serveste, dupa aceea fiecare da mingea la cine vrea. Daca cineva nu reuseste sa loveasca mingea si aceasta cade in terenul sau de 2 ori, are un punct si la 3 (sau cate decideti la inceputul jocului) iasa din joc. Daca cineva da mingea in afara terenului persoanei la care vrea sa o dea, la fel, ia un punct. Cand eram mica, jucam tot timpul. Aveam voie sa dam cu ce apucam: maini, picioare, cap! La asta se referea baiatul acela. P. S.: sper ca ai inteles, sunt muuuulti ani de cand nu am mai jucat.
@NickoS : Depinde de zona poate. La noi se numea bambilici si crede-ma ca e ceva timp de cand jucam. Cam 15 ani sunt de atunci.
@chucky :ma bucur ca te-am ajutat.
Eu stiu ca nu exista joc cu numele acesta. Exista expresia "Ma joc bambilici" adica "Ma joc ceva lipsit de importanta" uite aici ce mai inseamna cuvantul :http://dexonline.ro/definitie/bambilici
@Mina jocul acela de care zici tu se numeste PATRAŢICA(acesta este numele real), poate acum, mai nou se numeste bambilici. Cand eram eu mic jucam si in 6 (merge) deoarece eram 6 si nu voiam sa asteptam sa joace primi 4!
@Mina."Depinde de zona poate "(asta cam asa e, ca am intalnit jocuri cu alte nume in alte zone), ma gandeam ca e pus numele recent de vreo 3-4 ani.(am acum 30 de ani si cunosc jocul tot de demult, de multe ori imi vine sa mai joc si acum jocul ala, copiii de acum am vazut ca nu joaca asa ceva-cel putin la mine in localitate-, pacat era un joc tare frumos ). Cu toate ca stau in Dambovita, am invatat sa joc de la cineva din Tulcea, tot respectivul mi-a spus si numele jocului-prin localitate la mine nu se juca inca asa ceva-apoi s-a raspandit cu numele acela de Patratica.
Uite cum se joaca la mine Patratica.Regulament detaliat si o imagine explicativa.(Sper ca nu am omis ceva si ca nu am facut prea multe greseli gramaticale :) ). Descarca arhiva de aici, contine un fisier Word: http://www.megaupload.com/? d=T7IC4CZT
Eu stiu ca bambilici e un joc care seamănă cu bancurile seci. Cineva zicea un număr, eu ziceam altul mai mare şi spuneam "am câştigat", dacă spunea el un număr mare eu spuneam unul mic şi iar câştigam. Ceva de genul:
- 5
- 7. E mai mare. Te-am bătut
- 9
- 8. E mai mic. Iar te-am bătut
Offffff.habar nu aveti, sincer ))), ala Mina era un fel de tenis cu piciorul fara fileu, si se numea patratica.
bambilici erau altceva, am 29 de ani cine nu a prins vrmea lui Ceasca nu are de unde sa stie. bambilici erau niste banale cercuri de tabla, aratau ca niste monezi aurii, dar logic mult mai subtiri, pe care le procuram de nici nu mai stiu ce fabrici si cu ele jucam gropitza, liniuta sau inventam alte jocuri...de aici si expresia a juca bambilici, ceva care nu defineste exact un joc.
in episodul urmator am sa va explic cum se joca tzaca-paca si cum le faceam din copertzi de caiete sau carti(acum nici nu cred ca mai exista copertzi, nu?). jocul de taca paca in general se juca pe cartonase de chibrituri, eee alte vremuri