| laurik_5214 a întrebat:

Care stiti niste retete de dulciuri dar nu prea grele big grin! mersi mult

Răspuns Câştigător
| icegirl96 a răspuns:

Prajitura cu nuca de cocos
Pentru blat:
- 200g de zahar
- un ou intreg
- 300g unt
- 2 linguri de miere

Se freaca toate pana se omogenizeaza si se topeste zaharul, apoi se pun 250g de faina, 100 ml lapte si o jumatate de pliculet de praf de copt.

Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa bine cu margarina si tapetata cu o hartie de copt. Se coace la foc potrivit.
Pentru sirop se pun la topit 200g de unt si 250g de zahar, dupa ce se topesc mai aruncam 3 linguri de cacao, 100 ml de lapte si o sticluta si o esenta de rom. Se lasa la racit si in prealabil se pleznesc peste labute curiosii care baga degetele cu nesimtire in sirop.
Blatul se taie in cubulete, marimea in functie de preferinta. Cuburile se tavalesc in siropul inca cald (daca le puneti gand rau furaciosilor puteti sa-i puneti sa dea cuburile prin sirop fierbinte mwhahaha) si se pun pe hartie cerata sa se zvante, apoi se tavalesc prin nuca de cocos amestecata cu zahar tos.
Cam asta este procedura si cel de jos e rezultatul final. Fiti curajoase, incercati pentru ca e simpla si super buna!

Prajitura cu iaurt si biscuiti
Avem nevoie de:

- un pachet de biscuiti patrati
- 2 borcanele de iaurt (470g fiecare)
- 10 linguri de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 pliculete de gelatina
- o cana de cacao cu lapte si rom
- cateva picaturi de esenta de rom
- un pliculet de nes
Procedam asa:
Intr-un borcanel de iaurt, punem un pliculet de zahar vanilat, 5 liguri de zahar si un pliculet de gelatina topita in prealabil. Pentru celalalt borcanel de iaurt procedam tot asa: tot un pliculet de zahar vaniliat, 5 liguri de zahar, pliculetul de gelatina + pliculetul de nes si putina esenta de rom.
Se inmoaie biscuitii in cacao si se aseaza un strat pe fundul tavii. Deasupra se toarna iaurtul cu vanilie, se mai pune un strat de biscuiti inmuiati in cacao si se toarna iaurtul cu nes. Se pudreaza cu cacao si se da cateva ore la frigider.
Asa arata la sfarsit, o prajitura foarte usoara, nu prea dulce si foarte racoroasa.
Mai poti intra pe site http://gastronomie.ele.ro/Prajituri_--rc154.html, http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/prajitura-usoara.html, http://www.reteterapide.com/, http://www.retete-prajituri.eu/prajituri+usoare, http://retete.eva.ro/......4601.html, http://www.retete-gustoase.ro/retete-torturi
Sper ca te-am ajutat! Si pofta buna!;);))

3 răspunsuri:
| cocosnucifera a răspuns:


* 1 pahar zahăr
* 1 pahar apă minerală
* 1 și jumătate pahar faină
* 1/2 pahar ulei
* 1 lingură gem
* 1 lingură nucă macinată
* 1 lingură cacao
* 1 lingură pesmet
* esență de rom
* 1 pliculeț praf de copt

Se amestecă toate ingredientele. Timp de coacere: 20 min. la 180°C.

Este excelenta big grin ...eu o fac mereu.

| Rares95 a răspuns:

Stiu eubig grin

iei 2 oua, sau depinde cat vrei u sa faci, poti si 3-4, si adaugi o lingura de zahar peste galbenusurile separate de albusuri
si le bati impreuna cu un mixer

intr-o cana pui un pliculet de praf de gelatina cu un pic de apa pana apa este absorbita

pe urma incalzesti amestecul de galbenus cu zahar si cu gelatina la caldura pe aragaz(ai grija sa nu se arda).

Lasi sa se raceasca si sa se inchege, si iese ceva bun si dulce, este o poveste cam lunga dar e mai usor de preparatwinking
BAFTA