~ comunitatea pasionatilor de carti si ceai ~
Mai adaug eu Romanul adolescentului miop de M. Eliade, Cismigiu and comp de Grigore Bajenaru, Ultima noapte de dragoste prima noapte de razboi de Camil Petrescu dar si Romeo si Julieta de Shakespeare.
Exuvii-Simona Popescu si Coraline-Neil Gaiman, mi-au atras atentia cel mai mult. Multumim pentru idei.
Cand incep sa ma doara ochii de la calculator, deci incepand de la ora 4, mai ales daca nu sunt programe prea interesante la tv, citesc sub plapuma la lumina brichetei... cel mai mult mi-au placut cartile de bancuri, iar in lipsa acestora citesc carti si reviste de vanatoare...
Recomandarile mele sunt: 1. Jacqueline Susann - "Valea Papusilor", carte ce s-a vandut cu 1. 000. 000 de exemplare in plus fata de celebrul roman"Pe aripile vantului", mai exact in 28. 712. 000 exemplare inca de la aparitie!
2. Phyllis Whitney - "Fantoma Alba din Kyoto" - o incursiune in inima Japoniei zdrobite in urma celui de-al doilea razboi mondial. O poveste inspirata, plina de zbuciumuri sufletesti.
3. "Vedeta", de Kate Coscarelli, o carte superb scrisa.
4. "Fiica lui Mistral", de Judith Krantz - iarasi o carte foarte buna, pe care am rascitit-o de nenumarate ori.
5. Tot ce a scris Michael Crichton, de la "Jurrasic Park" (clonarea e ceva banal in zilele noastre) si pana la "Frica" (unde sb romanului este dat de... un tsunami devastator). Interesant e altceva: cartea a aparut chiar in anul 2004, cu numai sase luni inainte de tragedia devastatoare de pe 24 decembrie 2004!
6. Barbara Delinsky - "Rataciri" (sincer, una dintre cele mai bune carti scrise vreodata). Un stil clar, simplu si "nesiropos".
7. "Insula Delfinilor" de Arthur Clarke. Este superba!
Mie imi place cel mai mult 'Amurg' de Stephenie Meyer mai am un pic si termin ultimul volum
Nu e neaparat sa citesti sub plapuma dar o poti citi cand ai timp: invitatie la vals de mihail drumes (e foarte frumoasa carte)
John Saul, Stephen King, ador cărţile acestor autori pentru că au o tentă de thriller/ horror sunt perfecte de citit noaptea.
The Secret de Rhonda Byrne, mi se pare o carte fantastica, foarte multa psihologie
Pai niste carti frumoase ar fi:
,, Alba ca zapada si cei sapte pitici,,
,, Fat frumos din lacrima,,
,, Povestea printului cel neadevarat,,
,, Povestea porcului,,
,, Povestea boastei testoase,,
,, Croitorasul cel viteaz,,
,, Tichia magica,,
,, Intaia noapte de dragoste intaia noapte de razboi,,
,, Invitatia la vals,,
,, Cenusareasa,,
,, Copilul cel istet,,
,, Bunica,,
,, Bunicul,,
,, Domnul Vucea,,
,, Domnu' Trandafir,,
,, Bursierul,,
,, Bubico,,
,, Domnul Goe,,
,, Mentiune,,
,, Lantul slabiciunilor,,
,, Caldura mare,,
,, Pacala,,
,, Inul si camesa,,
,, Un om nacajit,,
,, Fata babei si fata mosneagului,,
,, Cinci pani,,
,, Capra cu trei iezi,,
,, Punguta cu doi bani,,
,, Soacra cu trei nurori,,
,, Prostia omeneasca,,
,, Mica sirena,,
,, Hainele cele noi ale imparatului,,
,, Povestea privighetorii,,
,, Soldatul de plumb,,
,, Pinochio,,
Cam atat, dar eu iti recomand sa nu citesti sub plapuma...
Cărţile care ascund în ele lucruri pe care nu vreau părinţiii să ţi le spună sau poate nu doresc ca tu să le vezi dacă eşti sub plapumă şi la îndemînă o lanternă aceasta art fi ideea perfectă