Depinde de fiecare. Mulți sunt aproape „predestinați" să fie poligloți iar alții nu. Am un prieten care a făcut engleză cot la cot cu mine 13 ani și nu s-a lipit nimic de el deși omul a încercat și nici prost nu-i.
Per general, limbile ușoare(vorbind strict de Europa) sunt cele din aceeași familie cu a noastră. Adică limbile romanice. Românii învață foarte ușor italiana, spaniola, franceza sau portugheza. Engleza este percepută ca o limbă ușoara pentru că deși sintactic face parte din altă familie(cea a limbilor germanice), ea are aproape tot vocabularul luat inițial din latină iar mai apoi din franceză. De asemenea este o limbă ultrasimplificată. Are o gramatică foarte ușoară.
La polul opus se află celelalte limbi germanice: germana, daneza, suedeza, norvegiana etc. Acestea sunt niște limbi extrem de complicate. Ca să-ți faci o idee spun că din enumeratia mea germana e cea mai ușoară. Limbile slavice sunt de asemenea destul de dificile.
Nu vorbi, daca nu stii. Suedeza si norvegiana sunt mult mai usoare decat limbile romanice, germana, finlandeza, slavicele. Invat suedeza si mi se pare cea mai usoara si frumoasa limba. Germana si franceza sunt mult mai grele. Le-am studiat si stiu ce vorbesc.
Limba de elefant cred ca e cea mai grea.
cea mai usoara probapil cea de pasare colibri.
Se spune ca limba romana ar fi una dintre cele mai grele limbi dar mie franceza mi se pare grea...in fine sa nu mai vorbim de chineza si japoneza care cred ca stii ce alfabet au Ca limba usoara, engleza
Grea:Chineza
Usoara:Engleza si limbile romanice
Romana:Cica ar fi a doua cea mai grea limba din lume(dupa chineza)pentru ca are gramatica complicata.
Cea mai grea cred ca e chineza fiindca ne-ar trebui 1 an si jumatate sa o invatam si cea mai usoara exceptand limba noastra, cred ca e spaniola sau italiana.
Cele mai usoare pentru mine germana engleza si romana cele mai grele franceza turca araba chineza dar daca le inveti ti se par usoare
Cele mai grele limbi mi se par limbile asiatice, iar cea mai usoara limba ( in afara de limba romana ) mi se pare limba germana, pentru ca la scoala sunt la sectia germana.
HaruhiFujioka întreabă: