Vlad Ţepeş denumit şi Vlad Drăculea (sau Dracula, de către străini). Porecla Ţepeş i s-a atribuit lui Vlad al III-lea de pe urma execuţiilor frecvente prin trasul în ţeapă, pe care acesta se pare că le ordona. Chiar şi turcii îl denumeau Kazicli Bey, (însemnând Prinţul Ţepeş)...
Sunt multi oameni care au influentat omenirea, in bine sau rau. Fiecare este reprezentativ in felul sau. Daca ne referim la cel mai cunoscut, iubit si respectat.cum ziceau si ceilalti.sigur Isus Hristos, daca vorbim de un ''geniu rau''... acesta a fost Hitler care si acum prin simpla rostire a numelui trezeste fiori reci. In stiinta, unul dintre cei mai de seama a fost Einstein.etc si tot asa fiecare domeniu are cateva personaje care au exercitat influenta de necontestat.
Asa cum au mai spus si altii inaintea mea cred ca Isus Hristos, pentru noi crestinii, pentru celelalte culturi sunt profetii lor.
A influentat istoria omenirii fara sa fi luptat in razboaie sangeroase pentru a-si demonstra capacitatea de a conduce. A folosit singurul mesaj care si in zilele noastre face oamenii sa se inteleaga. Iubirea si respectul fata de toti.
Greu de ales. Asta mai ales pentru ca nu prea stiu ce ar fi mai reprezentativ pentru umanitate.
Ne defineste inteligenta sau prostia? Tenacitatea sau delasarea? Bunatatea sau cruzimea?
Sau e un mix din toate astea?
Daca eu un amestec absurd, atunci cel mai reprezentativ om ar trebui sa fie de asemenea un amestec absurd.
Poate Cezar, poate Alexandru cel Mare, poate Nero sau Tokugawa Ieyasu poate fiecare om e reprezentiv intr-un fel pentru umanitate.
Pai nu e f greu de raspuns... dupa parerea mea pe primul loc se afla IIsus Hristos care impreuna cu Sf Pavel au lasat in urma mesajul IUBIRII(suntem 2, 5miliarde crestini).pe 2 este Profetul Mohamed care in afara de mesajul religios(coranul)a fost si un mare lider militar(sunt peste 1, 4miliarde de musulmani)... 3-4 nu am cum sa nu-i amintesc pe SHidartha Gautama(BUDDHA) si MANTUITORUL de atunci KRISHNA, care si ei au fost de esenta DIVINA(marturie stau mesajele lor si nr de oameni care i-au urmat-peste 300milioane de budisti si 900milioane de hindusi...sa nu-i uitam pe Leonardo da Vinci, Michelangelo, Edison, Einstein... iar la polul negativ, marii criminali ai istorie si influenta lor nefasta sunt Hitler, Stalin...atat ca sunt prea urati...valentin a scris asta
ArcasulAlpin întreabă: