Întâi cartea, apoi ecranizarea. Niciodată invers. Filmul nu este niciodată mai bun decât cartea. 1984 s-a apropiat de roman, dar atmosfera de pe ecran tot nu bate atmosfera care se creează în mintea ta atunci când citeşti.
Pt o carte "pierzi" cateva zile... pentru un film cateva ore. Si totusi aleg cartea.
E chiar interesant sa vezi un film, si tu sa stii ce urmeaza (fara sa-l fi vazut in prealabil, ci doar sa fi citit cartea)
Carte. Daca citesc si cineva ma invita la film, refuz imediat. Si nu stiu nicio carte care sa fie mai slaba decat ecranizarea.
Filmul este, dupa parerea mea, mult mai slab decat cartea...acum depinde si pe care le incerci prima data.Eu mai intai am vazut filmul "Codul lui Da Vinci" si mi s-a parut bun si apoi am citit cartea care nu mi-a placut la fel de mult. Poate ca daca faceam invers, imi placea mai mult cartea:d...in orice caz intr-un film nu pot fi incluse toate detaliile din carte, nici macar numai pe cele mai importante, poate ca si din cauza asta de cele mai multe ori e mai reusita cartea decat filmul.
Andrei1027 întreabă: