| alexx102428 a întrebat:

Cat a trăit cel mai mult un om în lume?

11 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Exista si un chinez care se presupune ca a trait 256 de ani, dar nu e confirmat. http://www.descopera.ro/......256-de-ani

| cevdet a răspuns:

Potrivit Bibliei, Matusalem a trăit cel mai mult: 969 de ani. Wikipedia

| cevdet a răspuns (pentru cevdet):

Dar daca te referi la cei din zilele noastre, indonezianul Mbah Gotho avea anul trecut 145 de ani si, inca nu am auzit sa fi murit: http://www.libertatea.ro/......ta-1583065

| Nemessys a răspuns (pentru cevdet):

,,potrivit blibliei".
Pai in biblie daca zice ca o sa murim in 2018, oare e adevarat?

| Bula a răspuns (pentru cevdet):

Da, conform Bibliei.
Dar conform carui calendar? Cate zile a avut un an pe vremea lui Matusalem?
Eu cred ca, un an a fost calculat un ciclu lunar, adica de la luna noua la urmatoarea luna noua, ceea ce ar insemna aproximativ 80 ani conform calendarului nostru actual, varsta foarte mare daca socotim ca, in epoca antica varsta de 50 ani a fost varsta inaintata, iar de 60 ani a fost raritate.

| cevdet a răspuns (pentru Nemessys):

Biblia prezinta istoria si nu ofera predictii. Cei ce incearca sa ne manipuleze astfel, sunt preotii. Daca tu ii crezi pe ei orbeste, in loc sa judeci cu mintea ta, e treaba ta. Dar nu-mi interpreta mie vorbele.

| Nemessys a răspuns (pentru cevdet):

Calm sefu, ca nici eu nu cred in toate basmele. Din raspunsul meu poti sa-ti dai seama ca mi-am batut putin joc de religie.

| cevdet a răspuns (pentru Bula):

Ca de obicei, tu citesti selectiv. La sfarsit, am mentionat sursa. Insa anii, si atunci, erau ca si acum, cu o diferenta infima. Daca Enoh avea 65 de ani când s-a născut fiul său Matusalem, dupa presupunerile tale, ar fi procreat la 5 anisori. Viril barbat!

| cevdet a răspuns (pentru Nemessys):

Ok.

| Bula a răspuns (pentru cevdet):

Biblia vorbeste despre acei ani, dar nu spune cat dureaza.
Totul este relativ.
Cert poate fi ca, Matusalem a trait mult mai mult decat cei de pe vremea lui.

| Eudosec_Vasile_1990 a răspuns:

Pai, cel mai mult a trait un om, pana la 120 de ani.

Întrebări similare