Si alergatul cat si mersul pe role este un exercitiu foarte bun pentru organism pentru ca elimina surplusul de calorii din el.Acum nu pot spune exact care are efect mai repede, eu practicandu-le pe amandoua, pot spune ca sunt folositoare corpului tau!
Sper ca te-am ajutat!
Fundita?
Fiecare are avantaje şi dezavantaje faţă de cealaltă. Alegerea depinde de modul în care rezişti la efort fizic, alergatul este mai solicitant, stresul provocat organismului este mai mare, încheieturile au de suferit, mai ales dacă alergi pe distanţe mari. De asemenea, depinde de greutatea pe care o ai, de obişnuinţa pe care o ai la alergat. Eu aş alege aşa: la început mersul pe role, combinat cu doze crescânde de alergat, apoi uşor-uşor, doar alergat. Cum sună?
Mersul pe role. E mai distractiv si mai repede iei o prietena afara cu rolele decat sa alergati.
Alergatul. Mersul pe role e mai greoi si nu poti sta la fel de mult. Nu sunt de parere ca alergatul este mai greu. Poti sa o iei mai usor la inceput, desigur, cu mici pauze dupa anumite distante, dar este foarte revigorant. Sa nu fi uimita daca vei avea mai multa energie in loc sa fi obosita dupa.
Mersul pe role. Nu este atat de obositor. Este ca o alergare, muschii lucreaza doar ca nu obosesti atat si tii se formeaza frumos picioarele. Nu trebuie as fugi si sa incepi sa arati ca un urs dupa cateva luni de fuga.
Mersul pe role CLAR! e mult mai distractiv cand esti cu prietenii.inveti scheme noi! Si acum ca mi-ai amintit de role.ma duc si eu, ca nu m-am mai plimbat de mult. funda?!
CatalinahoneyX întreabă: