Cornulete cu gem ai putea face.
http://www.culinar.ro/......-din-lume/
Se fac usor, nu au nici oua, nici unt si ai si poze ca sa te ghidezi mai usor. Pofta mare!
Ingrediente: 2 kg mere, 1 cana (250g) faina, 1 cana (250g) gris, 1 cana (250g) zahar, 3 linguri nuca macinata, 4 pliculete zahar vanilat, scortisoara, ulei
Mod de preparare: Se razuiesc merele cu tot cu coaja (bine spala-te)si se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Se amesteca faina, zaharul si grisul si se imparte in 2 parti. Intr-o tava se pune suficient ulei cca 1-2 mm grosime.
Se pune o parte din praful preparat mai devreme, apoi jumatate din mere, se adauga si restul prafului, iar deasupra se pune cealalta parte din merele razuite. Deasupra se presara zahar (cam 3 linguri) si nuca macinata. Se coace la cuptor cca 35-40 minute. Nu va speriati! Uleiul se incalzeste, merele isi lasa zeama si astfel se coc cele doua straturi de cereale.
Timp de preparare: 30 - min, Dificultate: redusa
Ingrediente: 280g-faina; 1-plic de vanilie; 200g-margarina; 100g-migdale decojite si razuite; 50g-zahar
Mod de preparare:
Se presara peste faina migdalele, zaharul, zaharul vanilat. Peste acestea se pune margarina si se amesteca. Din aluatul obtinut se formeaza role de grosimea unui creion care se taie in bucatele de 5 cm lungime, dandu-le forma de cornulete. Apoi se coc intr-o tava unsa timp de 10-15min. Dupa ce s-au copt cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie.
Se face o maia din 200 ml nectar de fructe (portocale, caise, piersici), 30 gr drojdie si doua linguri de faina. Separat se amesteca 400 gr faina, un praf de copt, 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, zeama de la jumatate de lamaie sau portocala (iese aluatul mai fraged). Se framanta amestecul cu maiaua, un aluat moale, punand la framantat si 60 ml ulei. Se lasa la dospit 2-3 ore.
Pentru umplutura avem nevoie de: 200 gr nuci, 5 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 3 lingurite cacao, 100 ml nectar. Se fierb pana se omogenizeaza.
Se intinde o foaie pe care se pune umplutura, se ruleaza si se taie in 10-12 bucati care se pun cu taietura in sus, in tava rotunda unsa cu ulei sau in care s-a pus hartie de copt. Se coace 30-40 minute la foc mediu. Dupa coacere se unge cu miere si se poate presara cocos. Umplutura se poate face si din dovleac, mere, visine de compot.
de aici am luat
funda?
Placinta cu dovleac:http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/placintacudovleac/index.html. E usoara!
Nu poti sa faci chec fara oua alea sunt esentiale
nu chiar foarte dar sunt
o reteta ar fi salata de fructe
Chec
Ingrediente:
500g faina
300g zahar
6 linguri cacao
2 linguri praf de copt
o lingurita de bicarbonat
o sticluta cu esenta de rom
10 linguri ulei de floarea soarelui
1, 5 cana de apa
Pt.glazura avem nevoie de:
4 linguri cacao
6 linguri apa
4 linguri zahar praf
150g margarina
Preparare:
Incalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt, cu bicarbonatul si cu cacaoa.
Batem intr-un bol zaharul cu uleiul, un pic de sare si cu romul.Adaugam incet, incet amestecul de faina amestecand intr-una.
Amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase. Ungem cu ulei forma de chec si tapetam cu faina.
Punem aluatul de chec si dam la cuptor. Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea.
Cand e gata scoatem si lasam sa se raceasca in forma.Intre timp facem glazura.
Intr-o craticioara punem toate ingredientele si lasam cateva minute pe foc sa se imbine toate ingredientele.
Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Cand sunt reci amandoua taiem checul in doua si ungem partea de jos cu jumatate din glazura.
Punem peste glazura partea de sus.
Ungem checul cu restul de glazura.