"Jar"-Liviu Rebreanu
"Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu
"Ioana"-Anton Holban
"Maidanul de dragoste"-G.M.Zamfirescu
Sau scriitori universali:
"Rosu si negru"-Stendhal
"La rascruce de vanturi"-Emily Bronte
"Mandrie si prejudecata"-Jane Austen
"Idiotul"-Dostoievski...
J D Salinger-De veghe în lanul de secară, William Golding-Împăratul Muştelor, Ken Kesey-Zbor deasupra unui cuib de cuci, Simone de Beauvoir-Toţi oamenii sunt muritori, Albert Camus-Ciuma, Patrick Suskind-Parfumul, Umberto Eco-Numele trandafirului, Lawrence Durrell-Labirintul întunecat, Ernesto Sabato-Despre eroi şi morminte.Ar fi fost mai simplu dacă specificai vârsta pe care o ai şi ce gen de cărţi îţi plac, aşa ţi-am enumerat câteva din cărţile care au avut impact asupra mea dar oamenii sunt diferiţi, la fel şi gusturile lor...
Castelul palarierului, Gran Canaria, Amintiri despre viitor, Socul viitorului, Taina miturilor astrale...
Mi-a plăcut foarte mult "La râul Piedra am şezut şi-am plâns" a lui Paulo Coehlo. Am citit-o pe nerăsuflate. Este o poveste de dragoste, dar este o carte care te face să crezi în minuni, care îţi arată că aceste minuni sunt lângă tine, doar că ai uitat să le vezi, să te bucuri de ele. Ţi-o recomand cu cea mai mare căldură.
Pt sufletul tau, Ciocoii vechi si noi-N. Filiomon, iar pentru timpul liber : Veronika se hotaraste sa moara. P. Coelho
Ca tot venii vb de "Dama cu camelii"- am citit-o si eu, ca deh, daca ma chema Veronica, n-o mai citeam. Si ce auzeam eu, din stiute-din auzite ca e vb despre o florareasa, care vinde camelii, si pana la urma i-ar fi vandut flori unui print, si acesta s-ar fi indragostit de ea, si s-au casatori, si-au trait fericiti pana la adanci batranete. Total fals. Ce imaginatie bogata aveau prietenii mei care "au citit-o" (chipurile). De-asta iti spun, nu dori sa-ti povesteasca altcineva o carte, ci convinge-te tu, siesi de intamplarile petrecute acolo, si ai sa vezi ca pct tau de vedere e altul, al celorlalti, altul. Si alte carti : Gentiane-Cella Serghi, Love story-Erich Segal, Joc de carti in zori-Arthur Schnitzler.
Si inca unul (pe asta ti-o recomand cu cel mai mare drag ) : Mie nu mi-e frica, Niccolo Ammaniti, descrie o intamplare care confrunta trairile unor pusti, cu interesele murdare si intolerabile ale unor adulti.
Cel mai bun dintre pamanteni, seria Stapanul Inelelor, Harry Potter, Ciocoii vechi si noi, Diavolul poarta Prada, etc.
Colectia twilight, robinson crusoe, print si cersetor, pe.coelho si singur pe lume
Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai - Mitch Albom; Batranul si marea - Ernest Hamingway; Cosmetica dusmanului - Amelie Nothomb
Winnetou de karl may si olimpicul o carte care ma motivat in viata de zi cu zi
caciulitagri întreabă:
Yurisa întreabă: