The boy in the striped pyjamas, Schindler's list, The Pianist. Acestea sunt cele care mi-au placut cel mai mult. Ar mai fi si Hidden in silence care de asemenea mi-a placut maxim, insa nu il gasesti online.
Pai au fost cateva filme foarte bune care nu au iesit pe piata: cum sa faci sapun de everu, cum sa speli cu gaze de esapament 10.000 in 5 minute.
911 fahrenheit - temperatura de prajit iudei... acum eu glumesc, dar mai bine te uiti la cateva documentare ca sa iti faci parere mai obiectiva un pic.
Buna, probabil cea mai groaznica lectura este " am fost medic la Auscwitz", care este autobiografia lui Mengele, un om mai ingrozitor decat Hitler. A facut lucruri inimaginabile, si le descrie in aceasta carte.
Filme despre holocaust sunt cu sutele, incearca sa citesti despre ce e vorba in fiecare, nu te poti uita la toate. Ai o lista aici:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Holocaust_films
Dar mi-a placut expunerea lui Charlie Chaplin din The Dictator. Uita-te si daca vei intelege ironia, iti va placea.
Uita-te la The pianist. Eu l-am vazut la scoala la ora de istorie ( mai aveam de vazut jumatate de ora din el maine dar eu deja l-am vazut) Este un film foarte emotionant, desi profa ne-a spus ca ceea ce am vazut noi in film este doar o mica parte din ceea ce au suportat evreii atunci. Este un film care chiar merita vazut!
alexutza222 întreabă: