Citind toate astea imi amintesc iar de Jesus Camp. Pentru ca toata lumea stie ca daca amesteci 3 frunze intr-un creuzet este impotriva Domnului dar vorbitul in limbi (nascocite), plansul si dansul psihotic sunt de la El.
http://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac
Si mie mi-e sila de acesti pagani care atrag copiii prin aceste carti ridicole si satanice in acelasi timp. Eu vreau o tabara ca aia in Romania, ACUM!
Ce raspunsuri
hary poter este decat un vrajitor dar nu o sa te duca cu gandul la satanism, te auzi ce spui?
dar am o intrebare vrajitori din ce categorie fac parte? nu este legat de intuneric? iar intuneric la salanism? spune-mi cine este in spatele ''perdelei''? pacat ca putini vad si isi dau seama!
In spatele "perdelei" se afla Dumnezeu, fie ca-l vezi ca o treime sau dualitate. El/Ea/Ei sunt acolo. Motivul pentru care a creat magia e simplu: unii pot mai mult, atii mai putin. E ok doar sa te rogi si sa-l respecti pe cel De Sus, dar prin magie arati ca chiar il ajuti si apreciezi ca ti-a dat posibilitatea sa-l ajuti, nu doar sa stai intr-o cladire spunand "Doamne stiu ca esti tare. Iti urmez sfatul" fara sa incerci de fapt sa folosesti tot ce ai pentru el. Lenevia si irosirea sunt pacate
E o descriere foarte buna, dar e exacta pentru un crestin ca mine care practica magia, dpdv al Wicca nu ar trebui sa fie Zeita in loc de Dumnezeu?
A trebuit sa ii dau un raspuns care sa le impace pe toate. La inceput, cand de abia stiam ceva despre Wicca, aveam temerea aia gen "O sa merg in iad?" si atunci preveram sa-i consider ca zei pe Maria si Iisus, la sfatul unui Wiccan ce se autointitula Wiccan crestin (credinta lui era identica cu a ta). De atunci, am prins mai multa incredere in mine si am abandonat crestinismul cu totul (simteam ca nu e corect pentru mine, ca nu sunt eu), insa idea principala e ca fie ca il vezi ca Dumnezeu sau o vezi ca Zeita, atata timp cat acea credinta se potriveste sufletului tau si te tii si crezi in ea, e ok. Ea/El stie ca ca esti acolo si e fericita, chiar daca tu il vezi ca pe un El, ca pe o Ea sau ca pe mai multe zeitati(eu cred in 2 zeitati cu mai multe fete). Ravenwolf spunea ca singurul motiv pentru care noi nu simpatizam crestinii e pentru ca ei cred ca e unica cale. Un adevarat Wiccan (in opinia mea) nu se va multumi sa zica "Ala ma uraste. Asta e, n-am ce face". Nu merge asa. Ar trebui sa trecem peste diferentele de religie si sa ne acceptam, caci in ambele credinte ura nu e buna. Toleranta e sacra, oricui te-ai ruga. Binenteles ca din asta trebuie sa excludem ateistii, dar in rest, pace. Fi Binecuvantat(a)!
PS: Ai niste opinii chiar interesante. Am mai gasit raspunsuri de-ale tale pe TPU. Mi-ar placea sa mai discutam pe tema asta. Sa ai un paste fericit! Sau in cazul meu, un Beltaine fericit!
Poti cumva sa-mi spui numele zeitei (sau zeitelor) tale si ce ritual anume ii pregatesti?
Sa ai un Beltane fericit!
p.s.: seamana ritualul tau de Beltane cu asta: http://paganwiccan.about.com/od/beltanemayday/ht/SacredFemRitual.htm?
Beltane fericit! In legatura cu zeul si zeita, ma adresez momentan cu The Lady si The Lord. Astept ca ei sa-mi arate care fata ar trebui s-o urmez, nu ma avant inainte la orice divinitate, pentru ca imi da o senzatie de constrangere. In principiu ritualul meu de Beltane a fost cam asa: m-am dus int-un loc natural, pe un deal, la apus, am adus mancare si seminte si tot ce-mi trebuia, apoi, dupa ce am chemat elementele si zeul si zeita am inceput sa ridic slavi si rugaciuni de multumire pentru ziua cea sfanta de azi, ce am primit in ultimul an si toate lucrurile ce s-au schimbat, si am multumit pentru ele. Apoi am raspandit seminte, simbolizand in mod ritualic uniunea, mi-am reinnoit juramantul, cerand Zeilor inteligenta si noroc in anul ce urmeaza, iar la sfarsit pentru familie, am facut un ritual numit in engleza "Drawing down the moon", in care m-am unit si am ascultat vocea Zeitei Mama, binecuvantand si niste mancare in timpul asta, pe care am adus-o familiei s-o manance seara. Desi sunt cam suparata de faptul ca:
1.Am uitat sticla cu apa acasa, asa ca am improvizat simbolul apei, si nu prea stiu ce parere au spiritele despre asta, si daca cercul a fost facut cu adevarat
2. Pe la mijlocul rugaciunilor, practic am uitat textul (nu stiu cum, pur si simplu am uitat) asa ca a trebuit sa iau o pauza, sa deschid Grimoire-ul (noroc ca notasem tot ritualul de dinainte si ca l-am luat cu mine) si s-o iau de la capat citind, si mi s-a cam risipit concentrarea aici.
Eu totusi sunt optimista ca zeii m-au auzit si ca ritualul o sa functioneze. Si, apropo, nu cred in faza aia cu, daca spui cv despre un ritual in urmatoarele 3 zile, nu mai merge. E doar o superstitie
Sper ca o sa ai un Paste fericit, si ca o sa mearga totul bine tie si familiei tale. Daca pot sa te intreb, cunosti vreun pagan face-to-face? Ca mie mi se par a naibii de greu de gasit. Toti care poarta pentagrame, ba sunt atei, ba rockeri, ba cred ca "e misto". Nu prea am avut noroc in cautarea mea. Binecuvantat fie internetul.
Multumesc pentru informatii, am intrebat pentru ca vreau sa stiu ce e la moda printre wiccanii de aici din Romania.
din pacate nici eu nu am intilnit, nu face to face dar nici macar pe internet pe cineva serios care sa practice Wicca (cel putin unii care sa continue sa practice o durata mai lunga de timp) si toate discutiile mele serioase au fost cu witches din strainatate.
si ma bucur ca ti-a mers relativ bine ritualul dar ma intreb daca familia ta nu are probleme sa manince mincare binecuvintata intr-un ritual Wicca.
Blessed Be!
Eu in acea serie de fime nu am vazut nici un lucru care sa te duca mintea la satanism. acele filme reprezinta o serie fantastica de aventuri si prezinta lupta dintre harry potter si voldemort. din punctul meu de vedere ceea ce au zis acesti fundamentalistii crestini americani mi se pare o prostie asa ca ar trebui sasi vada de viata lor ca nu au nici o legatura cu cinematografia si nu stiu ce inseamna un film de calitate. bafta in continuare
Harry Potter este vrajitor fictiv dar multe din elementele din film sunt de fapt elemente reale folosite de vrajitori in prezent (si in trecut). Si cum bine stiti vrajitoria este legata de satanism si este respinsa de crestinism.Nu uitati faptul ca Antihristul va face lucruri bune spre a insela lumea.
Cred ca f putine lucruri in lumea noastra pot fi echivalate cu satanismul si in nici un caz un film. Nu numai ideea conteaza, ci si intentia, si rezultatele. Pe de alta parta, fundamentalism este un alt cuvant pentru fanatism, in practica. Asa ca, alege tu.Harry Potter, sau aia care stuchesc pe satana
Vezi ce lucruri fac SATANIȘTII! Incredibil...trebuie să vezi!
http://www.seruah.com/ce-cred-altii-ca-facem-vs-ce-facem-noi.html
IntrebariIntrebatoare întreabă: