La facerea lumii, culorile au avut o dispută în care fiecare îşi aroga importanţa. Neajungand la nici un consens, au început să se certe pană cand un fulger puternic a apărut pe cer, începand să tune şi să plouă. Speriindu-se, culorile s-au strans toate la un loc. Atunci ploaia, le-a explicat că fiecare a fost făcută să fie specială şi diferită, hotărand ca
după fiecare ploaie să apară împreună ţinandu-se de mană, curcubeul devenind simbolul păcii şi speranţei
... şi dacă ne gandim ca fulgerul a fost cel care le-a reunit, la experienţa lui Newton cu refracţia luminii prin prisma de sticlă prin care a demonstrat că Lumina este formată din culorile curcubeului, care nu întamplator sunt în număr de 7 (rogvaiv)...ne putem întreba dacă poveştile nu sunt cumva adevărate
Vă doresc să trăiţi sărbătorile ce vin, ca pe o poveste adevărată!
Completez De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, cînd soarele este apropiat de orizont.
Centrul curcubeului este în partea opusă soarelui faţă de observator. Trecerea de la o culoare la alta se face continuu, dar în mod tradiţional curcubeul este descris ca avînd un anumit număr de culori; acest număr diferă de la o cultură la alta, de exemplu în tradiţia românească secvenţa culorilor este adesea prezentată astfel: roşu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo şi violet, şi memorată sub forma acronimului ROGVAIV. Ordinea culorilor este de la roşu în exteriorul arcului la violet în interior.pe adrian.
Curcubeul este un fenomen optic (şi meteorologic) ce se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci cînd lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.
Curcubeul e un fenomen meteorologic care face ca un spectru de lumina sa apara pe cer, atunci cand lumina soarelui se refracta si se descompune in particulele de apa de la suprafata pamantului.