Dansul pentru fiecare in parte are o anumita importanta si semnificatie.Muzica se simte,dansul inseamna pasi coordonati; pentru ca exista si terapia prin dans.Te ajuta sa te destinzi,sa te detasezi de lumea exterioara, sa simti cum vibrezi la fiecare pas si atingere a muzicii, cum iti tresare inima atunci cand crezi ca nu esti pe ritm, si cum un simplu zambet, se poate transforma in ras.Nu trebuie sa fi un as in domeniu, dansul in sine este o arta, ceva profund si mai ales se descrie prin mobilitate.De ce sa vedem totul gri cand putem vedea totul roz in pasi de dans, relaxandu-ne pe o piesa cu acorduri de chitara si pian, violoncel sau vioara? Poate fi un sport de performanta sau pur si simplu o activitate de petrecere a timpului liber.Prin dans izvoraste si fericirea,pacea interioara,starea de bunadispozitie si senzatia ca te afli in al noualea cer; mai degraba un al nivel al felului in care ne percepem viata deseori monotona si lipsita de culoare.
Dansul inseamna pasiune,motivatie,placere,gratie si dorinta; si nu orice fel de dorinta,vorbesc de continuitate, exprimarea sentimentelor, sensibilitate, senzualitate, dinamism. Poate fi un motiv de sarbatoare sau un semn al bucuriei noastre interioare; si vine ca ceva natural.Se mai spune "te-ai nascut ca sa dansezi",poate fi ceva mostenit sau trudit cu sudoarea fruntii,inseamna capacitatea fiecaruia de a percepe muzica si faptul ca ea nu inseamna doar sunet, ci si miscare, gesturi tandre, manifestari ale sexualitatii, adica al frumosului in general.
Pentru mine dansul este o piesa de teatru care nu as putea trai fara ea. Iubesc dansul si daca nu ar fi viata mea nu ar mai fi atat de colorata ca acum
Prin el pot sa ma exprim, pot sa comunic, pot sa arat lumii ce stiu sa fac..intr-un cuvant dansul pentru mine e tot..traiesc prin dans si muzica si nu am sa la las
Dansul nu este o emotie sau un sentiment, el este o actiune facuta de mine (sau de altii) prin care imi exprim gandurile, dar imi imaginez ca atunci cand dansez sunt in lumea mea proprie. Dansul ma face sa simt alte emotii/sentimente:bucurie, tristete etc....Si prin asta spun ca dansul nu trebuie oprit doar fiind ca nu te descurci, cum am zis:atunci cand dansez sunt singura... Dati-va seama!
Davyduchiha2001 întreabă:
eusebiu27 întreabă: