Adica Remi.
In acesta articol va vom prezenta cum se joaca remi rummy si cum se dresfasoara o partida de remi (rummy). Primul jucator (singurul cu 15 piese pe tabla de joc) incepe jocul punand pe masa una din piesele nedorite de pe tabla. Aceasta piesa nu poate fi folosita in nici un fel de catre nici un jucator. In acel moment vine randul urmatorului jucator (in sens trigonometric) sa traga o piesa din gramada inaltata, care la randul sau va lasa jos o piesa de pe tabla. Piesele lasate jos la sfarsitul fiecarui tur sunt asezate in coloana sau "sir" (in ordinea jucatorilor), prima piesa (cea care nu poate fi folosita) este asezata invers decat celelalte, marcand inceputul sirului (coloanei). Tura jucatorului incepe prin a lua o carte si se termina prin a lasa o carte jos, astfel incat pe tabla sa fie cel mult 14 piese la terminarea turei.
Obiectivul jocului este de a "etala" piesele de pe tabla asezandu-le in suite sau formatii in dreptul sau pe masa de joc.
Cele doua tipuri de combinatii de piese folosite la etalare sunt:
* "suita" - cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2).
* "terta" - cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.
Cei 2 joly pot substitui orice piesa din joc cu scopul de a alcatui o suita sau terta.
Prima etalare are cateva restrictii:
Valoarea pieslor etalate sa fie de minim 45 puncte.
La etalare trebuie sa existe minim o suita sau, daca aceasta nu este, etalarea se poate face cu o terta de 1 fara sa se etaleze si celelalte terte de pe tabla de joc (in caz ca ele exista), acestea ramanind pentru etalarea din tura urmatoare.
Etalarea se face numai dupa ce s-a incheiat prima tura.
La etalare nu este obligatoriu sa se scoata toate formatiile de pe tabla, important este ca etalarea sa aiba minimul de 45 puncte. Piesele se pot pastra pentru o viitore rupere sau pentru o etalare mai tarziu cu riscul ca daca cineva inchide aceste puncte sa se scada in loc sa se adune.
Astfel valorile pieselor pentru etalare sunt dupa cum urmeza:
2-9 5 puncte fiecare
10-13 10 puncte fiecare
1 in formatie de 1-2-3 5 puncte
1 in formatie de 12-13-1 10 puncte
1 in terta 25 puncte fiecare
Joly ia valoarea cartii pe care o inlocuieste
La etalarile din turele urmatoare nu mai exista restrictii la crearea de formatii si se pot lipi piese de pe tabla la formatiile deja existente pe masa. Daca se lipeste o carte la una din formatiile celorlalti jucatori atunci la sfarsitul jocului aceasta trebuie recuperata. Pentru a nu se uita care a fost cartea lipita se poate lua piesa imediat urmatoare sau anterioara. In cazul in care piesa lipita este cu o valoare mai mare decat piesa langa care se lipeste, atunci se pot lua carti din alte formatii astfel incat sa se obtina valoarea cartii lipite.
Dupa ce a trecut prima tura:
Se poate alege dintre: a lua o piesa din gramezile formate la inceputul jocului sau de a "rupe" ultima piesa din sir, cu conditia ca aceasta sa fie folosita in formatie la etalare in aceeasi tura. In caz contrar se se poate lua piesa fara etalare dar jucatorul este obligat sa anunte ca joaca pe tabla.
Se poate rupe sirul de oriunde (in afara de prima piesa) doar daca jucatorul este deja etalat, sa aiba minim 4 piese pe tabla si sa foloseasca piesa rupta in formatie in tura respectiva, iar piesele urmatoare acesteia se pot pune pe tabla sau se pot etala si ele (in cazul in care se alcatuiesc formatii) sau se pot lipi la formatiile deja existente.
Piesele lipite se pastreaza pe masa cu fata in jos, acestea nu mai pot fi folosite in alte formatii.
"Folosirea joly-ului" - Joly-ul etalat poate fi schimbat cu piesa pe care o inlocuieste de catre orice jucator doar o singura data prin intoarcerea joly-ului cu fata in jos in formatie, iar jucatorul care schiba joly este obligat sa foloseasca piesa pe care o inlocuia joly intr-o formatie in aceeasi tura, asezand-o si pe aceasta tot cu fata in jos.
Joly se poate lipi pe parcursul jocului la oricare dintre formatiile etalate de jucatorul care il lipeste. Joly nu se poate lipi la ceilalti jucatori.
Daca joly este etalat de unul din jucatori intr-o terta alaturi de 2 carti, atunci pentru folosirea lui trebuie sa se lipeasca amandoua piesele de aceeasi valoare cu cele deja etalate dar de culori diferite de acestea.
Se poate lipi o piesa la o terta care contine un joly si 2 carti, dar joly nu poate fi folosit pana nu este lipita si cea de a patra piesa. Jucatorul care lipeste a patra piesa poate folosi joly-ul.
Jucatorul este obligat sa anunte cand mai are cel mult 3 piese pe tabla de joc. In caz contrar acesta poate fi penalizat la sfarsitul jocului cu 500 puncte, fara sa se ia in calcul si punctele facute in timpul jocului sau punctele de pe tabla de joc.
Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.
Daca pe tabla de joc au ramas una sau doua piese atunci jucatorul nu mai poate rupe ultima carte din sir, fiind obligat sa traga o piesa din gramada. Aceste carti de pe tabla trebuie lipite, nu se mai poate face formatie cu ele, chiar daca prin tragerea unei carti de jos jucatorul are in acel moment 3 carti pe tabla, deoarece una din cele 3 carti este obligat sa o lase jos in sir la sfarsitul turei.
Jocul se incheie cand unul din jucatori termina piesele de pe tabla sa de joc, ultima carte pe care o lasa jos fiind cartea de inchidere.
Rar se intampla ca gramezile de la inceput sa se termine inainte ca unul din jucatori sa castige, in acel moment jocul se incheie. La sfarsitul acestui articol ar trebui deja sa stiti sa jucati remi. Pentru a exersa remi (remi) descarcati programul de aici :Program remi
Tags:
* jocul de remi pe tabla
* partida de remi
* piese de remi
* remi articol
* remi jucator
* remi online
* remi pe internet
* remi pe tabla
* rummy
http://www.remipeinternet.ro/cum-se-joaca-remi.html
Un joc cu piese numite pietre, se poate juca in doi sau mai multi jucatori. Detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Rummikub.
Http://www.remipeinternet.ro/reguli-de-joc-pentru-remi.html
http://joci.ro/
Pe al doilea site îţi poţi face cont să joci online rummy, asta după ce citeşti regulile! Spor!
Este vorba despre Remi... în engleză e Rummy. Imposibil să nu fi jucat: http://www.remipeinternet.ro/cum-se-joaca-remi.html
Rummy e un joc de table care se joaca etalat sau pe tabla.Acest joc e cunoscut sub numele remy:d
Rumy este acel joc care la noi in romania se num. remi. te rog da fundita ca am raspuns primul
Mailat_Nitutu_1975 întreabă: