Bananierul este o plantă ierboasă din genul Musa, care, din cauza mărimii şi structurii, este deseori confundat cu un arbore. Este cultivat pentru fructele sale. Bananierul face parte din Familia Musaceae. În lume, bananele ocupă locul patru după orez, grâu şi porumb în consumul uman; sunt crescute în 130 de ţări din lume, mai multe decât pentru orice alt fruct de cultură. Bananele sunt originare din Asia de sud-est.
Marea parte a producătorilor este formată din fermieri mici, care folosesc aceste culturi pentru consumul casnic sau pentru comercializarea locală. Deoarece bananele sunt produse în continuu de-a lungul unui an, acestea reprezintă o sursă de hrană importantă în timpul sezonului foametei (acea perioadă a anului când alimentele provenite din recoltarea anteioară s-a terminat, iar cea din anul curent nu este gata de cules). Din aceste motive bananele sunt extrem de importante pentru siguranţa alimentaţiei.
Ca sunt un pic inconvoiate ca p___ si sunt de diferite marimi ca p___ si sunt la gust un pic mai bune decat p___ si dupa un timp se fleoscaiesc tot ca p___
Descriere
Banana este una dintre cele mai vechi si mai cunoscute fructe din lume. Este delicioasa, nu are samburi si poate fi gasita in orice sezon. Coaja sa groasa este o excelenta protectie impotriva bacteriilor si a contaminarii.
Valoare nutritiva
Banana este un fruct cu o valoare nutritiva ridicata. Este o buna sursa de calorii fiind bogata in elemente solide, iar continutul de apa este scazut. O banana mare poate oferi mai mult de 100 calorii. Contine o cantitate mare de zahar asimilabil, ceea ce o face o sursa buna de energie.
Valorile pentru 100 g de fruct:
Proteine 1.2%
Minerale 0.8%
Fibre 0.4%
Carbohidrati 7.2%
Continut 70.1%
Grasimi 0.3%
Calciu 85 mg
Fosfor 50 mg
Fier 0.6 mg
Vitamina C 8 mg
Banana constitue aproape o dieta echilibrata in combinatie cu laptele. Contine multe proteine, care au trei dintre cei mai importanti amino-acizi. Banana in combinatie cu laptele ofera toti nutrientii necesari corpului.
Beneficii naturale si proprietati curative
Banana este cunoscuta ca oferind o digestie sanatoasa si creeaza un sentiment de intinerire. Bananele ajuta la retinerea calciului, fosforului si azotului.
Dereglari intestinale
Banana este folosita ca hrana dietetica impotriva dereglarilor intestinale datorita formulei sale usoare. Este singurul fruct care se poate manca crud fara a determina aparitia ulcerului cronic. Ea neutralizeaza supra aciditatea a sucurilor gastrice. Banana este usor de digerat si un laxativ usor, indepartand simptomele acute si incepand procesul de insanatosire.
Constipatia si diareea
Bananele sunt foarte eficiente atat in constipatie cat si in diaree. Ele au capacitatea si de a schimba bacteriile din intestine.
Bubuletz întreabă:
Davyduchiha2001 întreabă: