Adica esti tare cand ai cunostinte sau rude puternice(interlopi,avocati,judecatori, directori, comisari etc) care in caz ca ai vreo belea de orice fel o sa te ajute...ex:Esti nepotul lui Nicu Gheara si nimeni n-are curaj nici macar sa te atinga!
Daca esti bazat a.ca.a. cunosti multa lume din inalta societate, "bazati" care pot sa te scoata din diferite treburi
Sigur ca esti tare daca ai pe cineva sa te sustina,financiar, moral, asta inseamna sa ai spate si atunci acel cineva iti intinde o mana de ajutor si te scoate dintr-o situatie dificila.
Este vorba de faptul ca esti mai puternic si mai increzator in fortele tale daca te stii sprijinit de persoane influente, respectiv cu functii inalte in organele puterii, administratiei ori justitiei sau potenti financiar. Numai bine!
E o vorba invechita de cocalari care inseamna ca esti smecher daca vine mama sau tata (uneori prietenii sau iubita) ca sa bata pe unul in locul tau (pentru ca tu esti prea praf ca sa faci treaba singur).
Dupa parerea mea cam asta e. Adica cel putin asa vedeam prin cartier pe la mine ca lu' unu cand ii era frica sa se bata cu altcineva, mai chema 10 oameni ca sa fie sigur ca nu o sa-si ia bataie (mergea pe ideea de multi si prosti decat unul si bun).
In mare parte ti-a dat toata lumea raspunsuri seriiase... eu am dat unul mai personalizat dar care (cica) inseamna tot aia.
DaciaRomania întreabă: