Tehnic: decalaj, retard de reacţie.Sau: a zăbovi, a rămâne în urmă
a întârzia.Are multe sensuri. Uite dictionarul:
http://www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/lag
Sa vezi de la 1 imagine pe secunda pana la 12 imagini pe secunda, in loc de 60 -70 sau mai sus cat ar fi ideal.
Lag e folosit de multe ori cand jocul nu merge cursiv, cand pierzi pachete mai ales ( in counter-strike e legat de config, choke, loss ), cand jocul nu functioneaza in general corect din cauza conexiunii, pentru ca poate iti apare un ping mic insa tu trimiti multe pachete mici in fiecare secunda si unele se pot pierde.
Latency inseamna de fapt intarziere. Cand pingul (timpul de trimitere a unui pachet de informatie in joc ) este mai mare, atunci tu apesi sa tragi acum dar serverul primeste informatia mai tarziu si e posibil sa fii deja mort in joc, in situatii limita.
Cum ar fi eu joc un joc imvu care stiu cal joci si u si acolo lag inseamna cand jocul nu mai merge la fel de rapid si merge mai greu mi s-a intamplat! funda?
Lag sau mai bine zis "time lag" inseamna sa ramai in urma. De obicei se refera la intarzierea unui raspuns in cadrul unei conversatii.
Lag inseamna ca netu merge naspa si de exemplu daca joci un joc online nu te mai poti misca