| ela23nice a întrebat:

Ce înţelege-ţi voi prin solidaritate?

Răspuns Câştigător
| MariusUnk a răspuns:

Faptul de a fi solidar; o comunitate de interese, de sentimente, de idei; spirit de înţelegere. Din experienta mea, am invatat ca solidaritatea e de doua feluri:solidaritate din suflet, sincera, fara scopuri ascunse.Esti solidar cu cineva pentru ca e o victima a cuiva, a ceva si nu poti fi indiferent, mai ales ca simti ca asa trebuie, asa e omeneste, frateste.Si nu te gandesti la vreo rasplata, oricum rasplata va veni cand si tu ai mare nevoie de solidaritatea cuiva.

Mai este un fel de solidaritate pe care eu o numesc solidaritate din interes.Esti solidar cu cineva care are probleme oarecare si o multime de prieteni care sunt solidari cu el, doar pentru ca este seful, liderul, pentru ca are puterea, etc. si vrei sa arati ca esti alaturi de el ( visand la o rasplata pe masura).

Astfel de dovezi de solidaritate le intalnesti foarte des, atat la locul de munca, cat si intre prieteni, vecini. Ce groaznic este cand ai nevoie sa vezi ca-ti sunt alaturi prietenii, colegii, iar acestia sa ramana indiferenti pentru a nu se pune rau cu cine nu trebuie, iar in particular sa-ti spuna:"Sunt alaturi de tine, dar n-am vrut sa ma amestec, sa n-am neplaceri.". Solidaritatea trebuie sa fie un act gratuit. Ajuti sau asculti pe cineva nu pentru ca vrei ceva de la acel cineva, ci pur si simplu pentru ca asa este omeneste.

5 răspunsuri:
| Bacteriuță a răspuns:

"a fi solidar" înseamnă a susţine, a fi de acord.
Gen, "Sunt solidară strângerii de fonduri."

| mgtow a răspuns:

Sa ajuti persoanele care nu au adapost sau cele din africa

| Bacemi a răspuns:

A-ti demonstra intelegerea si sprijinul cuiva prin vorbe si fapte.

| Eeeeeeeeeeee a răspuns:

1.Cuvantul intelegeti se scrie legat.

2.SOLIDARITÁTE s. f. Faptul de a fi solidar (cu cineva sau cu ceva); sentiment care îi determină pe oameni să-și acorde ajutor reciproc. – Din fr. solidarité

| AlerimxD a răspuns:

1. SOLIDARITÁTE s. f. 1. faptul de a fi solidar; răspundere comună. 2. unitate strânsă, bazată pe o comunitate de interese, de sentimente, de idei; spirit de înțelegere. ◊ coeziune. 3. (jur.) caracterul unui raport de obligații care leagă între ei mai mulți creditori și un singur debitor sau mai mulți debitori și un singur creditor. (< fr. solidarité) ~ www.dexonline.ro
2. Din punct de vedere gramatical se scrie înţelegeţi (într-un singur cuvânt).
3. Foloseşti diacritice? Super.
Xoxo.