| ioana181 a întrebat:

Ce intelegeti prin Miracolul cuvantului? M-ar ajuta ideile voastre sa termin mai repede compunerea.

Răspuns Câştigător
| Deny_8368 a răspuns:

Miracolul suprem - CUVANTUL

Cuvantul, unitate de baza a vocabularului, este un mijloc de comunicare interumana, alcatuit din unul sau mai multe sunete prin care se exprima o idee, un gand, un sentiment, o actiune etc.

Pentru ca este o fiinta sociala, omul, de la aparitia sa, a trait in comunitati, membrii acestora intelegandu-se intre ei, mai intai prin semne si sunete nearticulate, iar mai tarziu prin vorbire, care consta in capacitatea de a comunica prin cuvinte.

Pe masura dezvoltarii societatii umane (cresterea numerica a populatiei si raspandirea ei pe teritorii intinse), comunicarea nu s-a mai putut realiza exclusiv prin viu grai.

34 răspunsuri:
| xibalba a răspuns:

Domnisoara pisi, detineti un creier. Sa nu va fie teama sa il folositi, ok?

| ioana181 explică:

Prea tarziu furni laughing

| ioana181 explică:

Ok incep sa-l folosesc. Da nu mai spuneti ca nu-mi folosesc creierul, nu aveam chef sa fac comnpunerea asta pentru ca asta am facut tot weekend-ul: teme. Si nu stiam ce reactii aveti voi cand va cere cineva o parere.

| maryana5 a răspuns:

Un lucru infim dar cu o putere extraordinara

| www a răspuns:

Ideea nu e ce intelegem noi, ci ce intelegi tu dar vad ca nu esti in stare sa gandesti singura.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| catty443 a răspuns:

Ioana, te rog, imi dai si mie compunerea? sau daca mai ai alta in genu.si profesoara mea vrea sa fac o compunere de genu si nu vreau sa iau o nota mica. papusa_beata, asa am id. ajuta-ma!

| Deny_8368 a răspuns:

In primul rand eu am raspuns prima

| Annaid a răspuns:

Moto:

"La incput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ceea ce a fost facut n-a fost facut fara El." (Evanghelia dupa Ioan, Cap. I "Miracolul Cuvantului" - I. 1. 3)

Miracolul suprem - CUVANTUL

Cuvantul, unitate de baza a vocabularului, este un mijloc de comunicare interumana, alcatuit din unul sau mai multe sunete prin care se exprima o idee, un gand, un sentiment, o actiune etc.

Pentru ca este o fiinta sociala, omul, de la aparitia sa, a trait in comunitati, membrii acestora intelegandu-se intre ei, mai intai prin semne si sunete nearticulate, iar mai tarziu prin vorbire, care consta in capacitatea de a comunica prin cuvinte.

Pe masura dezvoltarii societatii umane (cresterea numerica a populatiei si raspandirea ei pe teritorii intinse), comunicarea nu s-a mai putut realiza exclusiv prin viu grai.

Asa se explica inventarea scrierii, mai intai a celei sumeriene (cuneiforme - aprox. 3300 î. Hr.), apoi a celei pictogarfice (hieroglifice - Egiptul Antic) si mai tarziu a celor bazate pe litere (deci pe alfabet, grecesc si latin), acesta din urma fiind cel mai raspandit in lumea occidentala.

Preocuparile omului se limitau la inceput doar la aspectele materiale ale vietii. Cu timpul si-au facut loc si preocuparile spirituale, exprimate prin picturi rupestre si obiecte din lut reprezentand animale, zeitati, oameni etc. Aparitia cuvantului a avut ca urmare amplificarea posibilitatilor de redare ale sentimentelor, a ideilor si de inregistrare a evenimentelor.

Intocmai ca in cazul notelor muzicale pentru compozitori, sau a culorilor pentru graficieni, cuvintele ofera posibilitatea de a comunica idei din cele mai complexe, incat pe buna dreptate sunt considerate un miracol.

In acest sens, poetul T. A. in "Scrisoare cu tibisirul" afirma: "E miraculos cuvantul pentru ca la fiecare obiect din natura si din inchipuire corespunde un cuvant. Vocabularul e harta prescurtata si esentiala a naturii si omul poate crea din cunvinte toata natura din nou… Mestesugul cuvantului a cernut si cerne, fara ragaz, lumea si sufletul ei - si a dat nastere literaturii…".

Din pacate, in istoria omenirii cuvantul nu a fost folosit numai pentru informare corecta si propagare a ideilor generoase. S-au inregistrat si multe cazuri in care cuvantul a fost folosit pentru intoxicarea oamenilor cu idei obscurantiste sau pentru siluirea constiintei lor cu diferite ideologii, manifestari dezavuate de omenire.

In schimb, a incurajat prin premii internationale folsirea cuvantului in scopuri nobile, cum ar fi literatura si informarea.
Quantcast

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pisi, nu mai facem teme pe TPU. Am ajuns la concluzia ca nu va ajutam cu temele mura-n gura. Puneti-va mintea la treaba, ca altfel mucegaieste!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pisi, prea tarziu pentru ce? Pentru cine? Nici macar pentru tine nu e prea tarziu sa-ti dai seama ca gresesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pisi, nu reactia noastra trebuie sa te sperie, ci prestatia ta...lamentabila.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Miracolul cuvantului? poti pleca de la creatia lui Dumnezeu prin cuvant care a creat miracole, si pana la efectul cuvantelor rele care pot fi indreptate prin miracolul proverbului si efectului vorbei dulci; vorba dulce mult aduce. daca ai in vedere ca vorba si cuvantul scris sunt notiuni diferite dar la fel de minunate poti dezvolta idei despre miracolul tiparului si multimea cunostintelor din carzi ziare reviste pana la internetul de astazi cu tastatura si TPU lui cu tot.incearca si vezi merge?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte buna ideea lui Tepes. Mersi :* [si eu am de facut aceeasi compunere] happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantul este peste tot, el ne ajuta sa ne exprimam sentimente in scris si direct.Prin cuvinte noi ne exprimam ideile, dorintele si comunicam cu cei din jur, fara cuvinte nuh ar mai exista comunicarea`!, .Cuvintele au o putere magica.insiretate una langa alte pot crea valori artistice, opere de pret pth minte si inima cititorului~... ii bine paan aici?sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un cunvint inseamna mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantul Este Ceva Mare...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvîntul este o expresie a sufletului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara cuvant nu poto trai...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ioana poti sa-mi dai si mie compunerea plz de implor dar daca mai o are si altcineva va rog sa-mi scrieti un msg la id : teiubescdarnupetine@yahoo.com pana maine la 10:00 plz ajutati-ma

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alteceav nu aveti ca si eu acum fac aceasta compunere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Punetiva mintea la contributie ca de aia ai creier sa-l folosesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate si eu am de facut compunerea asta, dar e bine ca meditatoarea mea ma ajuta. oricum, chiar e super aiurea tema, auzi la ei"Miracolul cuvantului". ce idioti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin miracolul cuvantului intelegi... sper ca te-am ajutat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Putem spune despre cuvant ca este un miracol, deoarrece acesta, rostit direct sau in scris, are o valoare imensa.In literatura, cuvantul poate exprima trairile, sentimentele si gandurile simtite de autor, transmise noua prin operele scriitorilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantu este ceva special si care te ajuta la orce este ca o sursa de inspiratie cuvantul pentru noi

| Alin_4491 a răspuns:

Sall chiar daca unii nu isi folosesc creieru nu inseamna ca sunt prostii sunt lenesi asa am fost si eu anul trecut la scoala acum sunt cls a 7-a si vreau sa trag tare nice :XDwinking

| andra_3143 a răspuns:

Ca cuvantul este un miracol si fara el nu am putea vorbi. ps am 11 ani