Numele Denisa inseamna frumusete si este numele unei zeite din mitologia greaca Densis. Numele semnifica puritate, bunastare, frumusete.
Numele Stefania este varianta feminina de la Stefan. Deriva din cuvantul grec "stephanos" care inseamna "coroana", "ghirlanda", "cununa cu care se incununau invingatorii din lupta".
Numele acesta a avut o evolutie foarte interesanta. Originea sa este greaca si porneste de la dumele zeului Dionysos, patronul viei si vinului.Insusi numele acestui zeu a dat nastere la multe teorii: Platon spunea ca inseamna"cel care da vinul",altii spun ca ar insemna"curgerea luminii"sau"fiul lui Zeus". Important este ca numele a fost preluat din greaca de catre slavi, a devenit Dienis, Dionis; romanii insa au preluat acest nume din francezul Denis caruia i s-a adaugat femininul Denisa.Intr-adevar e un nume cu o istorie interesanta.Sa-ti poarte noroc!
Stefania:Acest nume de fata este folosit in germana, engleza si franceza. Sursa lui este Stephanos, un nume grecesc de barbat ce inseamna "Coroana sau Ghirlanda". Conform scripturii crestine, Stefan a fost primul martir, si influenta sfantului este responsabila pentru popularitatea acestui nume atat in varianta feminina cat si cea masculina, in multe limbi vestice. Biblia il descrie pe Stefan ca pe un facator de bine care a refuzat sa isi ascunda credintele, chiar daca asta l-a costat viata. A fost omorat cu pietre de catre un persecutor al crestinilor, Saul din Tarus.
La denisa originea ii turca si semnificatia: intindere mare de ape...iar la stefania originea ii romaneasca si semnificatia : Forma derivata de la numele masculin Stefan, forma specific romaneasca de la gr. Stephanos - coroana. La noi ajunge preluat de la slavi, primul purtator al acestui nume fiind atestat in jurul anilor 1430, faima fiind dobandita odata cu recunoasterea lui Stefan cel Mare. Din aceeasi familie onomastica: Stefanel, Stefanica, Stefanita, Stefancu, Stefanache, Fane, Fanel, Fanica, Stefa, Stefea, Stepan, Stefania... sper ca te-am ajutat
eusebiu27 întreabă:
DaciaRomania întreabă: