Diferenta e uriasa. Vechea familie era mai omogena, relatiile dintre ei erau mai asezate, respectul reciproc era o prima conditie, buna intelegere era omniprezenta.
Vorbim aici de o familie normala, de nivel mediu intelectual si financiar.
Atunci capul familiei daca era salariat isi putea permite sa lase sotia sa se ocupe de buna crestere a copiilor. Duminica mergeau in grup la biserica. Mesele se serveau totdeauna impreuna. Era altceva...
In ziua de astazi totul se realizeaza in viteza, superficial. Instrainarea e omniprezenta. Casniciile sunt mai mult de convenienta ( de aici vine si denumirea de casatorie moderna, adica fiecare cu treaba lui ).
Respectul lipseste in multe cazuri, fiind inlocuit cu multa nepasare, nesimtire si vulgaritate.
In ziua de astazi, dupa o anumita varsta e vai de parintii care nu asculta de copii ( aviz amatorilor, posibila corectie fizica ).
E o diferenta mare. Inainte copiii aveau respect pentru parinti si rareori le ieseau din cuvant. Acum cum au buletin deja se cred independenti si fac tot ce vor ei. Inainte chiar daca nu era totul roz exista respect reciproc si comunicare. In ziua de azi in familii exista prea putina comunicare. Sunt si exceptii. Din pacate nici familiile de acum dar nici cele de atunci nu pot fi exprimate ca model. In primul rand atunci exista comunicare dar nu exista incredere si libertate. Acum exista prea multa libertate si incredere dar nu exista comunicare. Sunt familii care au stiut sa creeze un echilibru. Cel putin, parintii mei au stiut ce sa faca sa fie totul bine. Au stiut cum sa procedeze sa nu ne simtim ingraditi dar totusi sa ne tina in frau sa nu ne luam lumea in cap.
Familia mea e o " familie veche "avand in vedere ca am 35 de ani de casnicie, am 5 copii pe care i-am educat asa cum am fost si eu educata.Parintii mei au fost prietenii mei si asa sunt si eu pentru copiii mei. Intotdeauna am fost alaturi de ei, am discutat liber orice problema au avut, le-am dat sfaturi, dar i-am invatat sa-si asume responsabilitatile, decizia sa fie a lor. Datorita acestui lucru am o familie unita si fericita si sunt mandra de ea.
Cred ca e destul de vizibila diferenta. Familia Veche, era formata pe principii invechite:te cresc, ma respecti, daca nu eu te am facut eu te omor. Cea moderna:lasa ma sa te las, da ma tata si mie niste bani, fiecare isi vede de treaba lui. Nimic nu e perfect
Parintii nostri sunt mult prea grijulii.Cred ca trebuie sa fim supravegheati mereu, dar e mai bine asa sa fim supravegheati tot timpu` decat sa ajungem oameni fara viitor.Incat despre familia moderna nu cunosc multe detalii...cum a zis oktavian!
Familia veche:Toata lumea era cu capu pe umeri
Familia noua:Toti se iau dupa ce zice vecinu ca e "cul"
Parintii mei au stat la tara, aveau casa si gospodarie.Cand s-au casatorit s-au mutat la oras.La bloc.Eu m-am nascut la bloc si mi-am dorit inapoi la casa.Cu gospodarie. O am. O minima regula ar spune ca "plozii" mei se vor cere la bloc.Mai stii? Asta ar fi un exemplu personal, strict legat de familionul meu.
ce vreau sa zic cu asta? ca uneori ne invartim intr-un fel de cerc, in materie de obtiuni, noi si familiile noastre.
poate ca decorul s-a schimbat, atmosfera pe ici-pe colo, regulile si ele dar parintii mei m-au iubit si tot asta facem si noi, in calitate de parinti, acum.restul e diluat ca importanta.
Buna intrebare! La cat respect ofera copii parintilor in zilele noastre si la cat de"ascultatori"sunt nu ma mai mira nimic din cate se intampla acum.Bine ca sunt adepta familiei veche, care din nefericire nu o am, insa multumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi, chiar daca uniti nu pot spune ca suntem.Mama mea e unca fiinta alaturi de care o sa-i fiu intotdeauna mai ales in aceste momente... Ceilalti sunt mai greu de inteles, sunt alaturi de toti asa cum pot si lupt sa fac in asa fel incat sa fie mai bine.Eu sunt singura "specie"care a inteles-o pe mama si o va intelege toata viata...Cine poate intelege durerea unei mame cand proprii copii nu o asculta?
Http://www.referatele.com/......le-com.php
aici gasesti un eseu!:P:P:d. care mi-a fost si mie de folos
Totul depinde de membrii familiei, de educatia copiilro, mediul in care cresc etc. Desigur are o importanta mare starea financiara.
Dupa parerea mea schimbari mari nu au avut loc, dar totusi inainte pe timpul parintilor predomina un respect mai profun intre membrii familiei.